Tretji steber zavezništev za prihodnjo politiko bo vključeval ljudi, ki jim je mar za Slovenijo, je povedala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak. Foto: BoBo
Tretji steber zavezništev za prihodnjo politiko bo vključeval ljudi, ki jim je mar za Slovenijo, je povedala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak. Foto: BoBo

Predsednica stranke je ob jubileju predstavila načrte za prihodnost. Stranka namreč že načrtuje ekipo za prihodnje volitve, saj je Novakova prepričana, da vladi ne bo uspelo izpeljati mandata do konca. V NSi-ju bodo pripravili tudi svoj vladni program in zakone, ki jih nameravajo sprejeti, če bodo v vladni koaliciji.

V tem okvirju NSi načrtuje tudi tretji steber zavezništev za prihodnjo politiko. Novakova je ob tem dejala, da so odprti za sodelovanje z vsemi, ki imajo sorodne programe in obenem niso radikalni.

Novembra bo NSi izbiral predsednika
NSi bo vztrajal kot desnosredinska stranka z vrednotami krščanske demokracije. Še naprej se bo zavzemala za svobodno gospodarsko pobudo. Intenzivno se bo ukvarjala s področji gospodarstva, sociale, zdravstva in kmetijstva. V stranki kot največje težave izpostavljajo brezposelnost in izseljevanje mladih, pa tudi negativna demografska gibanja, je izpostavila Novakova.

Sicer pa stranko novembra čaka še volilni kongres, na katerem bodo volili tudi predsednika stranke. Novakova sicer ni potrdila niti ovrgla navedb, da bo znova kandidirala za predsednico stranke. "Stranka ne sme biti odvisna od imena enega človeka. Kot taka si tudi jaz ne prilaščam vodenja stranke v neskončnost, sem pa pripravljena še naprej voditi stranko, če bomo ugotovili, da je to zanjo najbolje."