Anja Kopač Mrak se bo v sredo zagovarjala pred poslanci. Foto: BoBo
Anja Kopač Mrak se bo v sredo zagovarjala pred poslanci. Foto: BoBo

O podpori ministrici bodo poslanci tako glasovali v sredo pozno zvečer, so odločili vodje poslanskih skupin na kolegiju predsednika DZ-ja. Pričakovati je, da jo bo večina podprla. V stranki SD namreč svojo ministrico zagovarjajo, v SMC-ju in DeSUS-u pa ji vsaj večinsko podporo obljubljajo na podlagi njenih zavez in obljub, da bo sistemske pomanjkljivosti čim prej odpravila. Kot je znano, je interpelacijo vložil SDS po odmevnem primeru odvzema dveh otrok starim staršem.

Junijsko sejo bodo poslanci začeli v ponedeljek opoldne z vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju in ministrom. Največ pozornosti na seji pa bo verjetno deležna interpelacija zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, o kateri bodo poslanci odločali predvidoma pozno zvečer v sredo.

Vodja poslancev ZL-ja Luka Mesec je sicer na kolegiju predsednika DZ-ja opozoril na zamude članov vlade pri odgovorih na pisna poslanska vprašanja. Ministri morajo v skladu z določbami na vprašanja odgovoriti v 30 dneh, a tega roka ne spoštujejo, ugotavljajo v ZL-ju.