Kimi Räikkönen je na štiridnevnih testiranjih v Jerezu odpeljal najhitrejši krog. Foto: Ferrari
Kimi Räikkönen je na štiridnevnih testiranjih v Jerezu odpeljal najhitrejši krog. Foto: Ferrari
Maurizio Arrivabene
Maurizio Arrivabene je zadovoljen z napredkom moštva, ki se želi vrniti na pota stare slave. Foto: Ferrari


Ekipa iz Maranella, ki si krvavo želi vrnitve na pota stare slave, je prva testiranja v Andaluziji sklenila z zadovoljstvom. Njena dirkača Sebastian Vettel in Kimi Räikkönen sta bila izjemno hitra, Nemec je bil najhitrejši na uvodnih dveh testiranjih, Finec pa zadnji dan, ko je vknjižil tudi najhitrejši čas štiridnevne preizkušnje.
Prava slika šele po testiranjih v Barceloni
V primerjavi z lanskim letom so rezultati italijanskega moštva precej boljši, obeti za novo sezono so zelo dobri, a zagotovo se v Maranellu zavedajo, da vsi ti rezultati za zdaj ne pomenijo praktično nič, saj različna moštva testirajo različne komponente, prav tako pa vsaj za zdaj nihče noče še pokazati vsega. To zelo dobro ve tudi Arrivabene. "V smislu celostne predstave menim, da naši tekmeci - še posebej eden - v teh dneh niso pokazali svojega pravega potenciala. Mislim, da bomo pravo sliko o njih, pa tudi o nas, dobili po koncu zadnjih testiranj v Barceloni," je dejal 57-letnik iz Brescie, ki je na položaju vodje moštva po koncu lanske sezone nasledil Marca Mattiaccija.
Našli motivacijo in ekipni duh
Pri Ferrariju so poleg odličnih časov odpeljali tudi veliko krogov, kar bo inženirjem prišlo še kako prav pri analizi podatkov in izboljšanju določenih delov dirkalnika. Vettel je odpeljal 149 krogov, Räikkönen 51 več, skupaj 349. "Če vse skupaj primerjamo z lanskimi testiranji, smo v zadnjih dneh zasledili kar nekaj spodbudnih znakov. Ekipa je dobro delovala, tako v tovarni kot tudi na dirkališču, izkazala sta se tudi naša dirkača, ki sta inženirjem podala dragocene povratne informacije," je še dejal Arrivabene in sklenil: "Predvsem pa sem vesel, da je ekipa znova našla motivacijo in ekipni duh."
Ferrari, najuspešnejše moštvo v kraljici motošporta, je slast zmage zadnjič okusil na predlanski dirki za VN Španije v Barceloni, ko je nazadnje na najvišjo stopničko v formuli ena stopil Fernando Alonso. Italijani upajo, da jim bo letos boginja sreče precej bolj naklonjena kot lani, ko so sezono v konstruktorskem seštevku brez zmage sklenili šele na 4. mestu, za Mercedesom, Red Bullom in Williamsom.

Ferrari odličen na prvih testiranjih
Kimi najhitrejši na zadnji dan testiranj
Ferrari razkril dirkalnik za novo sezono
Predstavitev dirkalnika Ferrari SF15-T
Ferrari odličen na prvih testiranjih
Kimi najhitrejši na zadnji dan testiranj
Ferrari razkril dirkalnik za novo sezono
Predstavitev dirkalnika Ferrari SF15-T