Marcel Rodman upa, da bo do končnice ujel pravo formo. Foto: Marko Kovič
Marcel Rodman upa, da bo do končnice ujel pravo formo. Foto: Marko Kovič
Marcel Rodman
Capitalsi so na lestvici tik za Gradcem. Foto: Iztok Novak
David Rodman
David Rodman je že drugič letos dosegel dva zadetka v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Marcel Rodman po zmagi v Tivoliju

Dunajčani so na srečanju 32. kroga Lige Ebel s 6:3 odpravili Tilio Olimpijo in slavili že sedmič zapored. V ekipo so se vrnili nekateri poškodovani igralci in rezultati so pravi. Eden izmed najboljših slovenskih hokejistov se je vrnil po poškodbi, v Tivoliju je prispeval dve podaji, obakrat pa je zadel njegov brat David. V letošnji sezoni je dosegel 7 golov in prispeval 15 podaj, vsi na Dunaju pa sanjajo o lovoriki v Ligi Ebel, ki se jim v zadnjih letih izmika. Ko je beseda nanesla na dolgove z Jesenic, je Marcel postal precej bolj skeptičen. Dogovora z vodstvom železarjem ni na vidiku.


Nova zmaga v Tivoliju. Vaša ekipa je ujela zmagovalni ritem, igrate odlično in ste že blizu prvemu mestu na lestvici. Zaostanek za vodilnim Gradcem je le še točka.
Zadnjih nekaj tekem se nam je vse poklopilo in zmagali smo. Sama igra še ni na pravi ravni, a dokler se zmaguje, ne moremo iskati negativnih stvari.

Tekma v Tivoliju je bila zelo vroča. Sledila je celo prekinitev, gledalci so bili nezadovoljni s sojenjem. Vaša zmaga ni bila vprašljiva, predvsem v drugi tretjini ste igrali sijajno.
Sodnik ni bil dorasel tekmi, bilo je nekaj kočljivih odločitev z njegove strani. Ljudem to seveda ni bilo všeč in tekma se je pokvarila. Ni bilo več pravega ritma. V pravem trenutku smo dosegli gole in vse skupaj se je obrnilo na našo stran.

V letošnji sezoni ste odigrali šele 22 tekem. Imeli ste tudi težave s poškodobo. Je zdaj vse v redu?
Hujše stvari so sanirane, nisem pa še popolnoma zdrav. Počasi se vračam.

Verjetno so prav poškodbe krive, da ste doživeli nekatere presenetljive poraze. Patrick Lebeau, Dan Bjornlie in Marc Tropper so bili dlje časa odsotni. Take igralce je nemogoče nadomestiti.
V enem trenutku nas je manjkalo devet, od tega šest ključnih igralcev. Res se je poznalo. Tudi tokrat je Rotter staknil poškodbo kolena. Upam, da ni nič hujšega. Čim prej moramo dobiti vse igralce nazaj. Močni smo predvsem takrat, ko smo popolni. Če nekaj igralcev manjka, je treba improvizirati in ni tistega pravega občutka.

Po 32 krogih je lestvica že zelo merodajna. Ste pričakovali te ekipe pri vrhu? Prvaki iz Celovca so bili dalj časa v krizi, slovenski ekipi pa sta na dnu.
Zdaj se je res že izoblikovalo vse skupaj. Vseeno mislim, da so Olimpija in Jesenice sposobne več, kot kaže lestvica. Obe ekipi imata svoje razloge, zakaj jim ne gre. Vse ekipe štartajo iz istega položaja, razloge je treba poiskati pri sebi doma.

Olimpijo ste že štirikrat premagali v letošnji sezoni. Mislite, da bi ta ekipa lahko prišla v končnico? Zdaj je že pet točk za Medveščakom.
Zelo težko je loviti ta zaostanek. Vsi mediji ponavljajo, da je tekem še ogromno, kar je res, a treba je več zmagovati kot izgubljati. Domače tekme so še posebej pomembne. Sposobni so, če bodo pa to dosegli, je pa v njihovih rokah.

Veliki finale se vam na Dunaju vztrajno izmika. Letos ste prikazali odlične igre v rednem delu. Cilj je najbrž naslov prvaka.
Tako je. Prave forme še nismo ujeli, čeprav zdaj zmagujemo. Na koncu to ni tako pomembno, cilj je priti v končnico in imeti prednost domačega igrišča. Skušali bomo obdržati eno izmed prvih dveh mest, potem bo lažje v končnici. Prezgodaj je še govoriti o lovoriki. Veliko stvari se mora poklopiti, predvsem pa ne sme biti poškodb.

Veliko se je govorilo o dolgovih iz lanske sezone, ko ste igrali na Jesenicah. Vaš brat David je v intervjuju za MMC izjavil, da so mu dolžni še dve tretjini letne plače. Kakšen je položaj pri vas?
Z eno besedo - katastrofa! Tudi meni so še vedno dolžni dve tretjini dohodka. Obnašajo se zelo slabo. Nimamo nekega pravega odnosa. Dolg ostaja, pogleda in pokliče, da bi povedal, pri čemu smo, pa z njihove strani nihče več.

Torej gre za neprofesionalen odnos.
Res skrajno neprofesionalen.

Marcel Rodman po zmagi v Tivoliju