Trener mladih hokejistov Olimpije Ildar Rahmatullin si je zelo želel preboja v finale, kjer na žalost ne bo slovenskega predstavnika. Foto: MMC RTV SLO
Trener mladih hokejistov Olimpije Ildar Rahmatullin si je zelo želel preboja v finale, kjer na žalost ne bo slovenskega predstavnika. Foto: MMC RTV SLO

Orli so v Tivoliju v soboto slavili s 4:2, tudi tokrat pa so precej bolje začeli. František Nahodil je zadel v šesti minuti, Jan Müller pa je v 14. minuti povišal na 2:0. Jure Sotlar je v predzadnji minuti druge tretjine po podaji Luke Oberstarja znižal.

V 45. minuti so imeli zeleno-beli igralca več, najboljši strelec Lige EBYSL Jaka Zdešar pa je izid poravnal. Odločilni zadetek za Čehe je deset minut pred koncem prispeval Lukas Novaček. Mitja Koren je zbral 44 obramb.

Mladi Jeseničani dvakrat zapravili vodstvo
Mladi železarji so prvo tekmo na Madžarskem izgubili z 1:3. Tokrat so bolje začeli, v 11. minuti je bil natančen Nik Lahajnar. Dve minuti zatem je izenačil Gergo Toth. V 35. minuti je Žan Zupan znova poskrbel za vodstvo Jeseničanov, vendar je Toth še v drugi tretjini poravnal na 2:2.

Odločilni zadetek je dosegel Gergely Korbuly v 43. minuti. V predzadnji minuti je Jure Pavlič zapustil vrata, vendar se izid ni več spremenil.

Slavija ima lepe možnost za naslov v Ligi INL
Hokejisti Playboy Slavije se pripravljajo na finale Lige INL, v soboto in nedeljo bodo gostili Bregenzerwald v Zalogu. V avstrijskem polfinalu je Bregenzerwald presenetljivo izločil Zell am See s 3:2 v zmagah, Slavija pa ni imela težav s Triglavom (3:0). Ekipi se bosta srečali tudi v polfinalu državnega prvenstva.