Žiga Pance je bil veliki junak odločilne tekme finala. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance je bil veliki junak odločilne tekme finala. Foto: MMC RTV SLO
Bolzano
Hokejisti Bolzana se veselijo velikega uspeha v Mozartovem mestu.

Rdeči biki so v polni dvorani začeli sijajno. V 11. minuti so kronali premoč ob prednosti igralca več, zadel je Dave Meckler. Razmerje strelov na vrata je bilo 18:4 za gostitelje. Blestel je vratar Bolzana Jaroslav Hübl.

Obe ekipi odlični v "power playu"
Italijani so v drugi tretjini zaigrali precej bolje, Sebastian Piche je izkoristil "power play" v 27. minuti. Dve minuti zatem so imeli znova številčno prednost Salzburžani, z natančnim strelom pod prečko pa je za vodstvo poskrbel Brian Fahey. Ko sta bila izključena Matthias Trattnig in Florian Mühlstein, je MacGregor Sharp iz bližine izid poravnal na 2:2.

Latusa zapravil velike priložnosti
V zadnji tretjini so bili gostitelji znova precej nevarnejši, Hübl je obranil dva nevarna samostojna prodora Manuela Latuse.

Laliberte našel Panceta
V podaljšku sta obe ekipi igrali previdno. Odločitev je padla v 72. minuti, ko je David Laliberte izza vrat podal do Žige Panceta, ki je matiral Bernda Brücklerja. Vsi igralci so skočili na led in objeli slovenskega reprezentanta.
Bolzano prva neavstrijska ekipa z lovoriko
Bolzano, ki je v letošnji sezoni prvič igral v Ligi Ebel, je v finalu vodil že z 2:0, potem pa so izbranci Dona Jacksona izenačili na 2:2, popolni preobrat pa jim ni uspel. Bolzano je tako postal prva neavstrijska ekipa v tem tekmovanju s končno zmago. V sezoni 2007/08 je Olimpija izgubila finale prav proti Salzburgu. Rdeči biki so ostali brez pete zmage v Ligi Ebel, a so vseeno že pred finalom postali avstrijski prvaki.

FINALE, peta tekma:
Salzburg - BOLZANO 2:3
* 2:3 (1:0, 1:2, 0:0)
Meckler 11., Fahey 29.; Piche 27., Sharp 35., Pance 72.
* - v podaljšku

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage.