Anže Ropret in predsednik Marko Popovič sta sklenila dogovor za naslednje tri sezone. Foto: Telemach Olimpija
Anže Ropret in predsednik Marko Popovič sta sklenila dogovor za naslednje tri sezone. Foto: Telemach Olimpija

Za prvo moštvo zmajev je debitiral že v sezoni 2005/06. Leto pozneje se je s soigralci prvič veselil naslova državnega prvaka. Ob vstopu zmajev v Ligo Ebel se je za eno leto preselil v kanadsko mladinsko Ligo QMJHL, kjer je oblekel dres ekipe Val-d'Or Foreurs.
Od sezone 2009/10 naprej je Ropret stalni član prvega moštva zmajev. V tem času je debitiral tudi za člansko reprezentanco. V lanski sezoni je bil najuspešnejši v članski karieri. S 25 doseženimi točkami (sedem golov in 18 podaj) je bil četrti najučinkovitejši hokejist Olimpije v Ligi Ebel.

"Ekipa bo zelo podobna lanski. Tudi trener bo najverjetneje isti. Za nas bo tako vse skupaj nekoliko lažje, saj že poznamo njegov način dela. Vsi si želimo storiti korak naprej v novi sezoni. Glavni cilji bodo čim boljša uvrstitev v Ligi Ebel in povrnitev naslova državnega prvaka," je pojasnil Ropret.

Veljavno pogodbo za naslednjo sezono imajo Žiga Pešut, Gregor Koblar, David Planko, Jure Sotlar, Aljaž Uduč, Luka Kalan, Jaka Zdešar, Kristjan Čepon in vratar Tomaž Trelc. V zadnjih desetih dneh se je predsednik Marko Popovič dogovoril z Nikom Pemom, Sebastjanom Hadžičem in Aljažem Ogrizkom.

Priprave na novo sezono bodo v Tivoliju začeli v ponedeljek, 3. avgusta.