Anže Kopitar prvič s Stanleyjevim pokalom v Sloveniji. Foto: Primož Trilar
Anže Kopitar prvič s Stanleyjevim pokalom v Sloveniji. Foto: Primož Trilar

Nekaj čez 18.00 v četrtek je na letališču Jožeta Pučnika pristalo letalo, ki je iz Moskve v Slovenijo pripeljalo Stanleyjev pokal. "Sveti hokejski gral" je na Brniku pričakal Anže Kopitar.

Najboljši slovenski hokejist, ki je letos z Los Angeles Kingsi postal prvak Lige NHL, je tako v uporabo dobil osvojeni pokal. Vsak igralec zmagovalnega moštva ima pravico imeti pokal v enodnevni "lasti". V petek bo na Hrušici potekala prireditev, na kateri bo Kopitar tudi javnosti pokazal pokal. Program se bo začel ob 16.00, približno dve uri pozneje pa bo popularni Kopi tudi pokazal Stanleyja.

Prvi večer se je s pokalom zabavala družina Kopitar. Kot kaže, bo Anže imel pokal pri sebi kar dva dni, kar sicer uradno pripada le kapetanom.

Na družbenih omrežjih je zaokrožilo kar nekaj fotografij Stanleyjevega pokala v Sloveniji:
- Kopitar ponovno s pokalom
- "Kopi" ga nese z letališča
- Pokal na dedkovem stebru uspehov
- Anže in Gašper s pokalom
- prvak in mladi vratar Luka Gračnar

Po odhodu iz Slovenije bo pokal zapustil Evropo, saj je v Rusiji že bil. Za Kingse namreč poleg severnoameriških hokejistov igrajo le še iz Rusije in Slovenije. Prva postaja za Stanleyjev pokal v Severni Ameriki bo Quebec, kjer ga bo sprejel Simon Gagne, ki ga je ob osvojitvi naslova kot četrtemu tudi predal Anžetu Kopitarju.