Jeseničani so prvič v tej sezoni premagali Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so prvič v tej sezoni premagali Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani v Podmežakli izenačili izid finala

Branilci naslova so po porazu na prvi tekmi v Tivoliju (3:1) na domačem ledu prikazali eno izmed najboljših predstav v sezoni. V vratih so imeli izjemno razpoloženega Žana Usa, ki je obranil vseh 24 strelov.

Pri železarjih so manjkali Shane Heffernan, Miha Pesjak in Jure Dolinšek. Pri Olimpiji ni bilo Žige Pešuta, ki je na prvi tekmi staknil poškodbo gležnja, a naj bi se v ponedeljek vrnil.

Celotno tekmo so bili Jeseničani nekoliko boljši in nevarnejši. Prvi so sicer zapretili gostje, ki so prek Luke Kalana in Gala Korena ogreli Usa. Kmalu so varovanci Dejana Varla prevzeli pobudo, a je bil tudi v ljubljanskih vratih razigran Olivier Roy, ki je ubranil močna poskusa Nejca Berliska in Denisa Rakovića ob igralcu več, nato pa še strela Mihe Brusa in Anžeta Terlikarja. Za konec prvega dela sta domača vrata ogrozila še Nik Pem in znova Kalan.
Čimžar v okvir vrat
Železarji so v drugi tretjini zmaje stisnili pred njihova vrata. Vse preveč je bilo napak v ljubljanski igri, ki je nedotaknjeno mrežo ohranila po zaslugi Roya. Tadej Čimžar je v 28. minuti zatresel prečko. Najlepšo priložnost je na drugi strani zapravil Nardo Naagtzam, ki je bil nenatančen, ko se je iz oči v oči znašel z Usom.

Židan z močnim strelom le matiral Roya
Odločitev je padla na začetku zadnje tretjine, natančneje v 43. minuti je Andrej Židan zadel iz razdalje le nekaj sekund po koncu kazni za Aljaža Uduča. Nato so zmaji pritisnili, tri minute pred koncem pa se je velika priložnost ponudila Marjanu Manfredi, ki je sam zadrsal proti tudi tokrat zanesljivemu Royu, ki je dobil dvoboj ena na ena. V zadnjih minutah so gostje sprožili nekaj nevarnih strelov, najlepšo je zamudil Aleš Mušič. Tik pred začetkom zadnje minute se je nekajkrat izkazal Us, približno pol minute pred koncem pa mu je pomagal še okvir vrat, ko je streljal Andrej Tavželj. Razmerje v strelih na vrata je bilo 27:24.

Serija se zdaj seli v Ljubljano, kjer bo tretja tekma na sporedu v ponedeljek ob 19.15.

Finale, druga tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA 1:1
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
2.300; Židan 43.


Prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
2.500; Logar 10., Koren 13., Sotlar 36.; Brus 46.

Tretja tekma, ponedeljek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.

Jeseničani v Podmežakli izenačili izid finala