Tomaž Vnuk je dolga leta navduševal slovenske ljubitelje hokeja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Vnuk je dolga leta navduševal slovenske ljubitelje hokeja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Vnuk
Tomaž Vnuk je kariero začel leta 1987 pri Olimpiji in jo v zeleno-belem dresu leta 2009 tudi končal. Foto: Iztok Novak

40-letni Vnuk je športno kariero končal že lani, tokrat pa ji bo s poslovilno tekmo postavil še piko na i. "Ko sem se poslovil od aktivnega igranja hokeja, sem obljubil, da bom naredil to tekmo in povabil prijatelje, s katerimi sem včasih igral. In obljuba dela dolg. Fantje so že večkrat v preteklosti napolnili to dvorano in prepričan sem, da nam jo bo uspelo še enkrat," je dejal popularni "Rajc".


Gimajev, Zupančič, Reddick najbrž ne

Ekipi 24ever - 24 je bila Vnukova številka v dresu Olimpije - bo stalo nasproti aktualno moštvo hokejskega kluba HDD Olimpija. Med povabljenimi igralci bodo nastopili Irek Gimajev, nekdanji član Olimpije iz "zbornaje komande", ter soigralci iz Vnukove generacije pri Olimpiji Dejan Kontrec, Nik Zupančič, Andrej Brodnik, Bojan Zajc, Jure Vnuk. Verjetno pa ne bo Stana Reddicka. Med nekdanjimi soigralci iz tujih klubov je tudi zdajšnji švedski selektor Bengt Ake Gustaffson. Trener Vnukove ekipe bo nekdanji slovenski selektor Finec Kari Savolainen.

Vrhunec večera: upokojitev številke 24
Poslovilno srečanje bo trajalo dvakrat po 24 minut z enim odmorom. Bogat bo tudi spremljevalni program, v katerem bo srečnež lahko osvojil letni vstopnici za Ligo Ebel. Osrednji dogodek večera bo upokojitev Vnukovega dresa s številko 24, ki ga bodo prvega in za zdaj edinega obesili pod strop Hale Tivoli. "V tekmo gremo popolnoma neobremenjeni in praktično nimamo česa izgubiti. Za tekmo nisem imel posebnih priprav in pred tekmo ne bom šel na led, po slovesu od hokeja pa sem drsal zgolj trikrat," je razkril Vnuk, ki hokeja ne pogreša preveč.

Tekma se bo začela ob 18. uri, program pol ure prej, vrata Tivolija pa se bodo odprla že ob 17. uri. Vstopnice za spektakel stanejo 10 evrov.