Jeseniški hokejisti motivirani pričakujejo torkovo tekmo. Foto: Drago Cvetanovič
Jeseniški hokejisti motivirani pričakujejo torkovo tekmo. Foto: Drago Cvetanovič
Jure Pavlič
Jure Pavlič se je tudi v soboto proti Playboy Slaviji izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Foto: Drago Cvetanovič
Tadej Snoj
Tadej Snoj je prejšnji torek kar petkrat zatresel mrežo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Na Jesenicah se stvari obračajo na bolje

Zmaji imajo zelo naporen ritem tekem v Ligi Ebel, zato v državnem prvenstvu igrajo z mladimi igralci iz članskega moštva in z igralci, ki nastopajo v Ligi EBYSL. Železarji so z naskokom najboljša slovenska ekipa v Ligi INL, v soboto so Playboy Slavijo odpravili kar s 7:0.

Pred srečanjem je, ob številnih vprašanjih o postavi zmajev na Jesenicah, izjavo posredovalo tudi vodstvo kluba: "V zadnjih dneh smo prejeli veliko vprašanj o tem, v kakšni zasedbi bomo odigrali jutrišnjo tekmo državnega prvenstva na Jesenicah. Dan pred obračunom samo potrjujemo odločitev, ki jo je klubsko vodstvo sprejelo pred začetkom tekmovanja. Moštvo bo jutri na Jesenicah nastopilo v enaki zasedbi kot na prvih treh tekmah proti Bledu, Triglavu in Mariboru. Fantje, ki so dosegli tri zmage, si zaslužijo zaupanje tudi na tekmi v Podmežakli. Hkrati pa je treba vedeti, da je naše moštvo včeraj igralo tekmo v Ligi Ebel na Češkem in se domov vrnilo šele danes, v zgodnjih jutranjih urah, že konec tedna pa nas čakata nova dva obračuna, tako da bi z jutrišnjim obračunom naše moštvo v osmih dneh odigralo kar štiri tekme."

Planko in Pešut sta se poškodovala na Češkem
Od standardnih članov ekipe državnega prvenstva bo srečanje moral izpustiti branilec David Planko, ki je v Znojmu dobil močan udarec v roko. Na Češkem jo je prav tako skupil Žiga Pešut. Na tekmi proti Mariboru se je poškodoval Uroš Batič, že od prej je poškodovan tudi kapetan zmajčkov Gal Židan.

Na Jesenicah se stvari počasi premikajo na bolje. Predsednik Anže Pogačar je zavihal rokave in v petek tudi predstavil projekt z novim pokroviteljem. Cilj je postopna vrnitev v Ligo Ebel.

V Ligi INL zasedajo peto mesto, proti slovenskim tekmecem še ne poznajo poraza. Matevž Erman se je po dveh letih pri Olimpiji pred sezono vrnil na Jesenice: "Naša igra mora biti zelo disciplinirana. To nam ne gre najbolje, saj v vsaki tekmi pridemo v položaj, ko nam te discipline zmanjka. Ob disciplinirani igri bomo morali še zelo trdo delati na ledu, pokrivati vsak meter ledene ploskve, vemo pa, da se lahko proti Olimpiji borimo zelo dobro. O tem smo prepričani. Ne smemo se ozirati na to, ali bo Olimpija igrala v polni zasedbi ali z nekaj mlajšo ekipo. To je njihova odločitev, naša naloga je, da igramo po najboljših močeh in da dosežemo najboljši mogoči izid."

Ob stalno odprti severni tribuni (sedišče) bo tokrat odprta tudi južna tribuna (stojišče). Uvodni plošček bo vrgel skakalni as Peter Prevc.

Torek ob 19.15:
SIJ ACRONI JESENICE - TELEMACH OLIMPIJA

Ob 18.00:
TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

Vrstni red: Jesenice 12, Olimpija 9, Triglav 6, Bled, Slavija in Celje po 3, Maribor 0 točk.

Na Jesenicah se stvari obračajo na bolje