Sani Bečirovič je eno boljših predstav v tej sezoni prikazal ravno proti Unionu Olimpiji. Foto: EPA
Sani Bečirovič je eno boljših predstav v tej sezoni prikazal ravno proti Unionu Olimpiji. Foto: EPA
Prokom Trefl
Meji na znanstveno fantastiko, a teorija dopušča vse. Prokom Trefl se je v nadaljevanje uvrstil z le dvema zmagama. V skupini B sta se prav toliko zmag veselila Žalgiris in Nancy, a so bili v krožnem sistemu najboljši Poljaki. V preostalih skupinah sta Joventut in Efes Pilsen izpadla s po štirimi zmagami. Foto: EPA

Po 120 odigranih tekmah prvega dela najbolj kavovostnega košarkarskega tekmovanja v Evropi na vrhu najkoristnejših igralcev najdemo Sanija Bečiroviča, ki je v dresu rimske Lottomatice v povprečju za svoje nastope dosegel natanko 22,00 točk.

Blestel proti nekdanjemu klubu
V konkretnih številkah to pomeni, da je slovenski reprezentant odigral na devetih tekmah, na katerih jeigral v povprečju po 26 minut. V teh je dosegel po 17,4 točke na tekmo (met za 2 točki: 45,6-odstotni met za tri točke: 57,1 %), zbral je po 3,8 skoka, 4,1 podaje in 1,1 ukradene žoge na tekmo. Za najkoristnejšega igralca je bil izbran v 8. krogu, ko je s 23 točkami pomagal k zmagi Lottomatice nad Uniona Olimpijo s 74:69. Izbran je bil tudi za igralca meseca novembra.

V peterici dva košarkarja Tau Ceramice
V prvo peterico so se še zvrstili D'or Fischer (Maccabi; 21,78 točke), Tiago Spliter (Tau Ceramica; 20,67), Igor Rakočević (Tau Ceramica; 20,30) in Loren Woods (Žalgiris; 20,25).

Barcelona izgubila le enkrat
Med ekipami je bila sicer najuspešnejša Barcelona z razmerjem zmag (9-1). Na nasprotnem polu najdemo peterico, ki ji je na desetih tekmah uspelo zmagati le dvakrat. To so Nancy (koš razlike -149), Žalgiris (-94), Union Olimpija (-93), Le Mans (-72) in Prokom (-59). V napadu je bila najbolj razigrana Tau Ceramica (91,6 točke na tekmo), z najbolj granitno obrambo pa se lahko pohvali CSKA (64,4 točke na tekmo).

S. J.