Gašper Potočnik bo skušal upočasniti igro, saj Nanterre igra zelo hitro. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Potočnik bo skušal upočasniti igro, saj Nanterre igra zelo hitro. Foto: www.alesfevzer.com
Ronalds Zakis
Ronalds Zakis je na zadnjih tekmah najboljši posameznik pri Olimpiji, a njegovi soigralci so daleč od prave forme. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so izgubili kar devet od zadnjih desetih tekem. V Ligi ABA so daleč od prvih štirih mest, saj imajo le štiri zmage in sedem porazov. V Evropskem pokalu so prav tako v težkem položaju, saj imajo štiri poraze po šestih tekmah.

Zmaji se pred tekmo ubadajo s poškodbami. Kapetan Saša Zagorac ima težave s kolenom, Zack Wright pa ima še vedno bolečine v hrbtnih mišicah. V torek ne bosta na parketu. V ekipo se po poškodbi komolca vrača Blaž Mahkovic. Nekaj težav z bolečinami v hrbtu ima tudi center Ronalds Zakis.

V Stožicah so zeleno-beli premagali le Trento, izgubili pa so proti Bonnu in Oldenburgu. Tudi v Ligi ABA na domačem parketu ne blestijo, v soboto so v drugem polčasu popolnoma popustili proti Mega Leksu.

Potočnik: Treba je igrati počasneje in taktično
"Razmišljamo predvsem o tem, da popravimo našo igro - predvsem osnovne stvari. Zanima nas, kako se bomo sestavili za tekmo, saj imamo velike težave s poškodbami. Pojavila se je še kakšna dodatna glede na prejšnje srečanje. Nanterre je dobra ekipa, ki goji ameriški način igre. Igrajo zelo hitro, zato moramo predvsem poskušati omejiti njihove fizične sposobnosti. Vzpostaviti moramo igro, ki bo bolj ustrezala nam, nekoliko počasneje in taktično. Zelo podobno kot na vsaki tekmi Evropskega pokala," je pojasnil Gašper Potočnik.

Gregor Hrovat je dodal: "Po nizu slabših izidov mislim, da smo dovolj motivirani, da prekinemo to serijo in stopimo iz tega negativnega niza. Končno moramo zmagati. Upamo na boljše čase. Igrajo hitro in agresivno, moramo zaustaviti njihov protinapad. Obramba bo odločila srečanje."

Skupina A, 7. krog, torek ob 19.00:
UNION OLIMPIJA - NANTERRE

Sreda ob 20.00:
OLDENBURG - AQUILA TRENTO

Ob 20.30:

BILBAO BASKET - TELEKOM BASKETS BONN

Lestvica:                              
BILBAO BASKET        6  4 2  +73 10    
AQUILA TRENTO        6  4 2  +40 10    
NANTERRE             6  3 3  -10  9    
OLDENBURG            6  3 3  -45  9    
UNION OLIMPIJA       6  2 4  -28  8    
TELEKOM BASKETS BONN 6  2 4  -30  8    
V drugi del, to je med najboljših 32,  
se uvrstijo najboljše štiri ekipe.