Jakov Fak se je letos odločil, da bo nastopal pod slovensko zastavo, a Hrvati zahtevajo odškodnino. Foto: SZS
Jakov Fak se je letos odločil, da bo nastopal pod slovensko zastavo, a Hrvati zahtevajo odškodnino. Foto: SZS
Klemen Bauer
Klemen Bauer se trudi izboljšati predvsem streljanje. Foto: SZS
Teja Gregorin
Teji Gregorin prilagajanje na sneg ni delalo težav. Foto: SZS

"Če zapade sneg že oktobra, ga sprejmemo kot posebno darilo z neba. Zelo se ga razveselimo in je še kako dobrodošel. Za naše treninge je to le še dodana vrednost. Ker vrhunski tekmovalci ne potrebujejo dolgotrajnejšega prilagajanja na sneg, bomo lahko kar hitro prenesli intenzivnost tudi na smuči in jo stopnjevali. Velikih težav ali skrbi v tem trenutku nimamo in tudi zdravstveno stanje reprezentantov je v redu. Pomembno je, da morebitni izpadi ne vplivajo na proces treninga. Nekateri so glede na merjenja zadržali nivo iz preteklih let, nekateri pa so tudi bistveno napredovali in tega se lahko pred sezone le veselimo. Edino, kar bi me lahko skrbelo, je, da me zdaj nič ne skrbi," je na pol v šali prve letošnje snežne treninge komentiral glavni trener ekipe A Uroš Velepec.

"Skrajni čas je, da mi izdajo dovoljenje"
Fak
, bronasti z olimpijskih iger v Vancouvru, še vedno nima hrvaške zelene luči za nastop pod slovensko zastavo. "Na treningih mi gre v redu in telesno sem dobro pripravljen, le psihično sem ves čas obremenjen, ker še vedno nimam potrebnega soglasja iz Hrvaške biatlonske zveze. Kmalu bomo stopili v mesec november in zdaj bi bil skrajni čas, da mi ga končno izdajo, da bom lahko v novi sezoni začel tekmovati pod slovensko zastavo," je nestrpen Fak.

Bauer povečal stalnost zadetkov
Najboljši slovenski biatlonec pretekle sezone Klemen Bauer se posveča predvsem streljanju: "Krasno, da je sneg prišel že tako zgodaj. Prehod s tekaških rolk mi ni povzročil nobenih preglavic, kar je le še dodaten dokaz, da jesenski trening na ledeniku ni nujen. Pravzaprav je sneg prišel kot naročen za zadnji del treninga pred tedenskim počitkom in obdobjem regeneracije. Pri streljanju na rolkah sem povečal konstantnost zadetkov in to zdaj prenašam še na smuči. Letos smo odpravili grobe napake in korigiramo le še manjše detajle, ki so pomembni za boljše strelske dosežke, kar je bil glavni cilj. Tek mi tudi v preteklih letih ni delal težav, zato je bil trening podoben dosedanjemu."

Gregorinovi gre vse po željah
Najuspešnejša biatlonka Teja Gregorin pa se je na Pokljuki počutila kot baletka. "Haha, res smo na nekaterih poledenelih delih proge kot plesalke. Vsekakor bolje tako, kot da bi morali potovati na priprave v kakšno mnogo bolj severno deželo. Zame je to že tretji trening na snegu in mi gre v redu. Po navadi potrebujem nekoliko dalj časa za privajanje, tokrat pa mi je hitro steklo in tudi streljanje gre v skladu z željami," je povedala Gregorinova.