Ross Barkley bo skušal z Evertonom ponoviti odlično peto mesto iz pretekle sezone. Foto: EPA
Ross Barkley bo skušal z Evertonom ponoviti odlično peto mesto iz pretekle sezone. Foto: EPA

"Podpis nove pogodbe so sanje. Za Everton igram večino življenja. To je zame velika stvar. Ničesar nisem prehiteval. Ko sem izvedel za novo pogodbo, sem jo želel takoj podpisati," je dejal najboljši mladi igralec Premier lige v pretekli sezoni, ki je po dobrih predstavah obudil zanimanje nekaterih nogometnih velikanov, med njimi predvsem Manchester Uniteda.

Na 47 tekmah v Premier ligi je dosegel šest zadetkov. Everton bo v uvodnem krogu nove sezone 16. avgusta gostoval v Leicestru.

Origi član Liverpoola, a ostaja na posoji v Lillu
Belgijski napadalec Divock Origi je podpisal petletno pogodbo z Liverpoolom, a bo tudi v novi sezoni ostal v Lillu, kjer bo igral kot posojen igralec. Redsi so odšteli 10 milijonov britanskih funtov. 19-letni belgijski reprezentant je odigral vseh pet tekem na SP-ju in tudi odločil srečanje proti Rusiji (1:0).

"Vesel sem in navdušen, da je tako velik klub, kot je Liverpool, pokazal zanimanje zame. Vem, da je klub z bogato zgodovino, navijači in igralci. Zame je Liverpool eno največjih moštev na svetu in zadovoljen sem, da bom del tega," je ob podpisu pogodbe dejal Origi.

Liverpool se je poleti okrepil že s šestimi novimi nogometaši. Prišli so Rickie Lambert, Adam Lallana in Dejan Lovren iz Southamptona, Emre Can iz Leverkusna in Lazar Marković iz lizbonske Benfice.