Slovenci so dobro začeli kvalifikacije. Po štirih krogih so še brez poraza na drugem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so dobro začeli kvalifikacije. Po štirih krogih so še brez poraza na drugem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenci se bodo do odhoda na Škotsko pripravljali v tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Jokić in Samardžić bi si želela več minutaže

Srečko Katanec ni mogel računati na peterico, ki je opravila regeneracijo v fitnesu.

Tam so se pripravljali Josip Iličić, Roman Bezjak, Benjamin Verbič, Kevin Kampl in Jan Oblak, Iličić, Kampl in Verbič pa so potem nabrali še nekaj tekaških kilometrov. Je pa Katanec ostal brez domžalskega vezista Žana Majerja. Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, si je Majer na treningu poškodoval levo stegensko mišico. Zdravniška služba reprezentance se je po pregledu z ultrazvokom odločila, da lahko Majer zapusti pripravljalno bazo, saj potrebuje nekaj dni mirovanja.

Cesar: Čaka nas težek boj vseh 90 minut
Preostali so vadili po programu, med njimi tudi kapetan Boštjan Cesar, ki se je pri Chievu vrnil v reden igralni proces in pri italijanskem prvoligašu spet začenja v prvi postavi. V nedeljo je ob porazu v Bologni (4:1) prvič v tej sezoni tretjič zapored odigral vso tekmo.

Glede obračuna s Škoti meni podobno kot njegovi soigralci. "Čaka nas težka tekma. Vemo, da Škotska ni v najboljšem rezultatskem stanju, ampak vemo, da bodo dali maksimum. Mi se moramo pripraviti predvsem na našo igro, taktično, fizično, psihično, ker vemo, da bo težka borba vseh 90 minut," pravi Cesar in dodaja, da imajo dovolj časa za pripravo ter da ne bo le obramba ključna, ampak bo morala za uspeh tako kot vedno garati cela ekipa.

Cesarju so všeč pretepaške tekme
Škoti veljajo za borbene, trde, nepopustljive, robustne nogometaše. Posledično bo najbrž tudi igra dokaj "pretepaška". "Meni so všeč takšne tekme!" v smehu poudarja srednji branilec, ki se zaveda pomena kvalifikacij: "Vemo, kaj smo naredili dobrega v teh kvalifikacijah, tega nam ne more nihče vzeti. Ampak moramo gledati v prihodnost. In v nedeljo nas čaka težka naloga."

Trenutno v skupini F vodi Anglija z 10 točkami, Slovenija ima na drugem mestu osem točk, Slovaki so tretji s šestimi, Litovci četrti s petimi, Škoti peti s štirimi, Maltežani pa so zadnji brez točke. To pomeni, da bo nedeljska tekma, ki se bo začela ob 20.45 po slovenskem času, veliko pomembnejša za domačo vrsto, medtem ko Slovenci merijo predvsem na to, da je ne izgubijo.

Moramo iti v tekmo, kot da je zadnja
"Težko je reči, ali je to plus ali minus za nas. Moramo iti v tekmo, kot da je zadnja. Škotska igra ključno tekmo, na stadionu, ki bo nabito poln. Moramo pa gledati nase, biti agresivni, še kak odstotek ali dva več kot oni, potem pa z našo igro priti do priložnosti in poskusiti doseči zadetek,"
morebiten recept za ugoden razplet razkriva Cesar.

NOGOMET

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

SKUPINA F

Nedelja ob 18.00:
ANGLIJA - LITVA

Ob 20.45:
ŠKOTSKA - SLOVENIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

MALTA - SLOVAŠKA

Lestvica:                           
ANGLIJA             4  3 1 0  6:0 10
SLOVENIJA           4  2 2 0  4:2  8
SLOVAŠKA            4  2 0 2  7:2  6
LITVA               4  1 2 1  5:7  5
ŠKOTSKA             4  1 1 2  6:8  4
MALTA               4  0 0 4  1:10 0
Jokić in Samardžić bi si želela več minutaže