Koprski nogometaši so po letih 2006 in 2007 tretjič osvojili Pokal Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Koprski nogometaši so po letih 2006 in 2007 tretjič osvojili Pokal Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Podelitev pokala Koprčanom
Koprčani do tretjega pokalnega naslova
Štromajer zapečatil usodo Celja
Halilović z glavo zadel za vodstvo Kopra

To je po letih 2006 in 2007 tretja pokalna lovorika za Primorce, ki so si s tem priigrali tudi nastopanje v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

Halilović zadel po podaji iz kota
Domačini so v deževnem Kopru povedli že v 6. minuti, ko je Ivica Guberac podal iz kota, Denis Halilović pa je bil najvišji v skoku in z glavo matiral Amela Mujčinovića. Domači so v nadaljevanju brez težav branili minimalno prednost in imeli prek Mitje Lotriča v 44. minuti celo priložnost za povišanje vodstva, a je Prekmurec iz ugodnega položaja streljal mimo vrat. Na drugi strani Celjani niso resneje ogrozili vrat Kopra.

Štromajer zapečatil usodo Celja
Drugi polčas ni prinesel spremembe razmerja moči na zelenici. Koprčani so bili celo nekoliko nevarnejši, čeprav si "smrtnih" priložnosti niso priigrali. V 74. minuti je Ivan Lendrić dobro ustrelil z okoli 20 metrov, a je njegov strel zletel mimo desne vratnice Vasje Simčiča. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec v 87. minuti, ko je Guberac v protinapadu lepo našel Jako Štromajerja, ta pa je z roba kazenskega prostora s polvisokim strelom za desno vratnico matiral Mujčinovića. Štromajer je v igro vstopil malo predtem. Tik pred zadetkom so Koprčani ostali brez branilca Mateja Palčiča, ki je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen. Štajerci so do konca neuspešno poskušali priti do častnega zadetka.


Rodolfo Vanoli, trener Luke Koper: "Čestitke Celju, ki je odigralo odlično tekmo. Moji fantje pa so bili fantastični. Prepričan sem, da če ne bi lani avgusta imeli nekaj težav in peripetij, potem bi se lahko danes potegovali za višja mesta tudi v prvenstvu. Veliko zmago podarjam Koprčanom, ki jih še nikoli nisem videl v tako velikem številu. To mi je v veliko zadovoljstvo."

Simon Rožman, trener Celja: "Čestitke ekipi Kopra za zmago. Mi nismo bili na ravni, na kateri smo si želeli biti. Navijači pa so se lepo odzvali. Koper je zasluženo zmagal. V prvem polčasu smo bili preplašeni. Vzroke bom iskal malo pozneje. Želja po lovoriki je bila bržčas tista, ki je bila premočna. Nismo se držali taktičnega načrta. V drugem polčasu smo stopili na plin, ampak je težko igrati proti Kopru, dobili smo zadetek iz prekinitve, kjer je najmočnejši."



Ženski pokal so osvojile nogometašice Rudarja.

Finale:
LUKA KOPER
- Celje 2:0 (1:0)
3.000; Halilović 6., Štromajer 87.
: Palčič 85./Koper

Luka Koper: Simčič , Palčič , Halilović, Hadžić , Šme, Črnigoj , Guberac , Rahmanović (84./Štromajer), Krivičić , Galešić (88./Gregorič), Lotrič (66./Pučko ).
Celje: Mujčinović, Jakolič, Klemenčič, Soria , Vidmajer, Miškić , Jugović (73./Jeslinek), Bajde (46./Lendrić), Šporn (46./Ahmedi), Verbič , Sunny.
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Podelitev pokala Koprčanom
Koprčani do tretjega pokalnega naslova
Štromajer zapečatil usodo Celja
Halilović z glavo zadel za vodstvo Kopra