Nogometašice Pomurja so se na atletski stezi veselile pokalnega naslova. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Nogometašice Pomurja so se na atletski stezi veselile pokalnega naslova. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Navijači ženskega nogometnega kluba Teleing Pomurje Beltinci
Na tribuni so bili tudi številni navijači iz Prekmurja. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Nina Predanič
Nina Predanič je z glavo dosegla prvi zadetek na finalni tekmi. Foto: Rok Zore
Peter Kristan in Uroš Juračič
Predsednik Uroš Juračič in trener Peter Kristan sta v četrti sezoni obstoja kluba že prišla do finala pokala. Foto: Rok Zore
Manca Jereb in Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin je kapetanki Manci Jereb predal priznanje za drugo mesto v pokalnem tekmovanju. Foto: Rok Zore
Finalna tekma v Kopru je bila prava reklama za ženski nogomet v Sloveniji. Foto: Rok Zore

Beltinčanke so osvojile šesti pokalni naslov, v letošnji sezoni se veselijo dvojne krone, saj so tudi v prvenstvu razred zase z 19 zmagami na 19 tekmah in razliko v zadetkih 152:8.
Finalna tekma na atletskem stadionu v Kopru je bila pravi uvod v finale moškega pokala zvečer na Bonifiki. Obe ekipi sta imeli lepo podporo s tribun, navijači so zelo glasno pospremili vseh deset zadetkov.
Trener Radomelj Peter Kristan, ki vodi tudi igralke od 15 in do 17 let, je imel na voljo tudi Nino Predanič in Pamelo Begić, ki trenirata in študirata v ZDA. Bili sta prava dodana vrednost, z odlično tehniko pa sta povzročali veliko težav favoriziranim tekmicam.
Predaničeva je po hitrem protinapadu in podaji z leve strani z glavo zatresla mrežo v 11. minuti. Nato je na igrišče stopila najboljša strelka 1. SŽNL Conjarjeva, ki je v razmiku treh minut zrežirala preobrat.
Radomljanke so delale velike napake v obrambi ob koncu prvega polčasa. Varovanke Bojana Jančarja so to unovčile, Sara Makovec je zadela v 37. minuti, nato pa je Karmen Ulbin tri minute pred odmorom zatresla lastno mrežo. Begićeva je tik pred koncem polčasa znižala na 2:4.
Mojstrski prosti strel Conjarjeve
Radomljanke so bili zelo nevarne iz prekinitev, dobile so številne skoke v kazenskem prostoru in Ulbinova je ujela priključek v 52. minuti. Nekaj časa je celo dišalo po 4:4, trener Kristan je zelo zavzeto spremljal srečanje ob stranski črti, čutil je veliko priložnost za senzacijo. Ključni trenutek se je zgodil v 83. minuti, ko je Conjarjeva z izjemnim prostim strelom z 22 metrov poslala žogo pod prečko za 5:3 in finale je bil odločen.
"Vedele smo, da bo to zelo napeta tekma. V pokalu je vedno tako, naša visoka zmaga v prvenstvu pred nekaj dnevi nas ni zavedla. Zelo resno smo se pripravile na to tekmo, saj smo želele osvojiti pokal po lanskem porazu proti Rudarju po streljanju enajstmetrovk. Prejele smo tri zelo poceni gole in šele na koncu tekme smo se zbrale in prišle do zmage. Prostih strelov ne treniram veliko. Soigralke so imele občutek, da lahko dosežem zadetek. Kapetanka Roganova mi je rekla, naj izvedem prosti strel, in uspelo mi je zadeti," je bila vesela junakinja finalne tekme, ki je v 1. SŽNL v letošnji sezoni dosegla kar 41 zadetkov.
Pomurje je za hrvaško ostrostrelko druga družina
"Na Hrvaškem me niso dovolj cenili, vse se vrti le okoli Osijeka, v drugih klubih se ne dela dobro. Pri Pomurju sem se hitro ujela z dekleti. Zelo uživam v Sloveniji, želim si ostati pri Pomurju, ki je zame druga družina. Imamo še velike cilje tudi v Ligi prvakinj, kjer nam v tej sezoni ni uspelo napredovati, naslednjo sezono pa upamo na boljši dosežek," je dodala 21-letna napadalka, ki je odigrala 13 tekem za hrvaško izbrano vrsto.
Dvojna krona znova v Beltincih
"Tekma se ni začela, kot smo načrtovali. Hitro smo dobili gol, a smo se potem dobro odzvali in prišli do preobrata. Povedli smo s 4:1, a to ni bilo dovolj. Po napakah pri podajah s kota smo prejeli zadetke. V nadaljevanju smo le strnili vrste in prišli do zaslužene zmage,“ je bil zadovoljen trener zmagovalk Jančar.
Kapetanka Manja Rogan je dodala: "Veseli smo, ker je dvojna krona spet v Beltincih! Ni bilo lahko. Po preveč napakah smo dobili zadetke. Pomagali so nam dobri nasveti našega trenerja. V drugem polčasu smo pokazale pravo igro.“
Predsednik Juračič stavi na obetavno generacijo
V taboru Radomelj so bili najprej razočarani, a že kmalu zatem tudi zadovoljstvo z doseženim v pokalu. To je bil največji uspeh kluba, ki ga vodi ambiciozni predsednik Uroš Juračič. Veliko bo v naslednjih sezonah stavil na mlade igralke, saj imajo v Radomljah sijajno generacijo v kategoriji do 17 let, ki so blizu naslova državnih prvakinj.
Radomljanke zapravile priložnost za presenečenje
"Prve štiri gole smo si dale praktično same, saj naše tekmice sploh niso bile nevarne. Ujele smo
priključek ob odmoru. Ko smo znižale na 4:3, smo vse sile usmerile v napad. Pomurke so to znale kaznovati. Tokrat smo imele res lepo priložnost, da jih presenetimo. Izjemno smo bile motivirane za to tekmo," je poudarila najboljša igralka Radomelj Nina Predanič, ki obiskuje College of Saint Rose v Albanyju v zvezni državi New York.
V nedeljo sta ekipi odigrali prvenstveno tekmo v Radomljah, prvakinje pa so bile boljše kar z 10:1. "Na tisti tekmi smo varčevale z močmi, saj smo v prvenstvu končale na četrtem mestu. Vse moči smo usmerile v finale pokala, kjer smo načrtovale presenečenje. Na začetku nam je šlo kar dobro. Pomurje ima uigrano ekipo, zna kaznovati naše napake," je razmišljala Nina Predanič, ki bo v soboto praznovala 19. rojstni dan.
Predaničevi ameriški slog življenja ne ustreza
Doma je v Brežicah, že selitev v Ljubljano je bil preskok, zdaj pa živi in trenira v New Yorku.
"To je bil res neverjeten preskok. Nekaj časa smo imeli kar -21 stopinj, življenje je popolnoma drugačno, ljudje so drugačni. Nogomet se igra na precej višji ravni, ni poudarek na tehniki, ampak na moči in hitrosti. Ameriški način življenja mi ni pisan na kožo in ne bi rada živela v ZDA. Načrtujem štiri leta študija in nato vrnitev domov," je vtise iz ZDA strnila Predaničeva.
"Mladina hodi po zabavah vsak dan, tudi med tednom. To ni zame, le dvakrat sem šla zraven. Američani imajo zelo radi tujce, še posebej se jim zdi zanimiv naš naglas," je še dodala odlična nogometašica, ki se 10. avgusta vrača v ZDA, kjer jo čakajo tekme dvakrat na teden do decembra.
Manca Jereb: V naslednjih sezonah lahko posežemo po lovorikah
Krožnik za drugo mesto v pokalu je iz rok predsednika NZS-ja Aleksandra Čeferina prejela kapetanka Manca Jereb.
"Odigrale smo eno naših najboljših tekem v taktičnem smislu. Hitro smo povedle, nato pa popolnoma po nepotrebnem prejele poceni gole. Pri izidu 4:3 smo napadale za izenačenje. Ko smo vse sile usmerile v napad, smo prejele gol v prostem strelu, nato pa se je vse podrlo. Vsa dekleta so dale svoj maksimum in ničesar si ne moremo očitati na koncu. Mislim, da je ta ekipa zdaj dozorela in lahko v naslednjih sezonah poseže tudi po lovorikah. To je bila velika izkušnja za nas," je poudarila 22-letna Jerebova. Študij fizioterapije ji gre odlično od rok, kmalu načrtuje že diplomo, poleg službe se nato vidi predvsem v vlogi trenerke.

Ženski pokal NZS, finale, Koper:
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK TELEING POMURJE 3:7 (2:4)
300; Predanič 11., Begić 45., Ulbin 52.; Conjar 13., 36., 83., Makovec 37., 90., Ulbin 42./ag, Kolbl 87.
RK: Ulbin 92./Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran (81./Černelič), Gadnik (36./Senica), Ulbin, Vrhovnik, Boh, Predanič, Begić, Kralj, Man. Jereb, Jerina.

ŽNK Teleing Pomurje: Nemet, Prša (89./N. Nemec), Hercigonja Moulton, Godina (34./Marič; 65./Šiftar), Rozmarič, Makovec, Rogan, Kolbl, Nikl, Conjar (89./Legenič), Tibaut (89./T. Nemec).

Sodnica: Aleksandra Česen (Cerklje na Gorenjskem)