Maribor v prvenstvu ni zmagal že na štirih tekmah zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor v prvenstvu ni zmagal že na štirih tekmah zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetka s tekme Maribor - Aluminij

točk.

Zadnji udarec so vijoličasti doživeli v nedeljo zvečer, ko jih je v Ljudskem vrtu z 0:2 šokiral novinec Aluminij. Mariborčani so na desetih tekmah sezone le trikrat zmagali, v zadnjem tednu pa so doživeli tri poraze.

Da kriza ni le rezultatska, je zgovorno pokazal obračun z Aluminijem, na katerem so varovanci Darka Milaniča prikazali anemično igro. Davek igranja v Evropi? Morda, a izgovorov po medlem začetku sezone zmanjkuje. Navijači so po koncu tekme svoje ljubljence izžvižgali.

"Od vsega začetka smo bili proti nasprotniku, ki se je zelo dobro, organizirano branil, s premalo idejami in premalo razpoloženimi igralci. Ob tem pa zelo ranljivi v protinapadih, kar je pripeljalo do njihovih priložnosti pred prvim zadetkom. Potem smo dobili tisti gol, ki je gostom dal dodatno energijo in prepričanje, da to, kar delajo, delajo dobro,” je za klubsko spletno stran povedal Milanič.

Tudi vstop Tavaresa, Novakovića in Vršiča v drugem polčasu ni prinesel želenega zasuka. “Pobudo smo v drugem polčasu okrepili, imeli smo takoj na začetku lepo priložnost Tavaresa. Verjetno bi ta gol obrnil potek tekme, a je bilo žal drugače. Drugi gol pa je nato odnesel upanje o zmagi,” je še povedal Milanič.

Maribor zanikal Ješićev prihod
Stolček trenerja Milaniča naj bi bil vse bolj majav. Po poročanju bosanskega portala Faktor naj bi Izolana kmalu zamenjal nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Partizanu Miodrag Ješić, kar pa so v Mariboru že zanikali.

57-letni Ješić je trenerski vagabund. V svoji 19-letni trenerski karieri je vodil več kot 20 klubov, le v redkih pa je zdržal več kot sezono. Nazadnje je vodil Sarajevo, predtem pa je deloval v Mjanmaru, Bolgariji, Savdski Arabiji, Iranu, Libiji ...


IZJAVA ZA JAVNOST NK MARIBOR
Ob medijskih zapisih, da naj bi se Miodrag Ješić med obiskom v našem mestu sestal z Zlatkom Zahovičem in celo sklenil dogovor, po katerem naj bi postal novi trener našega moštva, NK Maribor pojasnjuje zgodbo, ki je dobila prostor v časopisih in spletnih portalih brez realne podlage. Miodrag Ješić se je v Ljudskem vrtu sestal z Zlatkom Zahovičem in Darkom Milaničem, ampak v pogovoru zasebne narave. Šlo je za dogovorjeno srečanje našega trenerja z nekdanjim soigralcem, ki je tudi prijatelj športnega direktorja. Pred tekmo proti Aluminiju so se razveselili snidenja po dolgih letih, kot se med prijatelji v športu spodobi. Po končanem dvoboju pa je bil sklenjen dogovor, da Ješić kljub dolgoletnemu prijateljstvu ne prihaja več na tekme, ker ni prinesel sreče.


Ključna evropska tekma z Gabalo

Maribor v četrtek v Ljudskem vrtu čaka ključna evropska tekma, po kateri bo slika bistrejša. Na povratni tekmi 4. predkroga Evropske lige bodo vijoličasti lovili zaostanek 1:3 proti Gabali iz Azerbajdžana. Napredovanje bi pomenilo vstop v skupinski del Evropske lige.

Ta izid na ekipo ne sme negativno vplivati, kvečjemu pozitivno. Moramo spet povrniti tisto, kar smo že imeli. V tednu, ki je za nami, smo bili slabi, tega se zavedamo. Tokrat na igrišču tudi večji del tekme brez ideje, brez prave forme. Čim hitreje se je treba vrniti na tisto pot, kjer smo že bili," je pred četrtkovo tekmo povedal Milanič.

Zadetka s tekme Maribor - Aluminij