Darko Milanič je na novinarski konferenci po tekmi le na hitro sporočil, da je Marcos Tavares podaljšal pogodbo, nato pa vstal in odšel. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Milanič je na novinarski konferenci po tekmi le na hitro sporočil, da je Marcos Tavares podaljšal pogodbo, nato pa vstal in odšel. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Marcos Tavares je odigral že 401. tekmo za Maribor, s katerim je sodelovanje podaljšal še za dve leti. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Elsner
Luka Elsner je na klopi Olimpije dobil vseh pet tekem v Prvi ligi, uspešen pa je bil tudi v pokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja
Etien Velikonja je zadetek posvetil hčerkici Tari, ki se je rodil pred dobrim tednom. Foto: www.alesfevzer.com

"Kar se tiče tekme, tokrat ne bom dajal komentarjev, bom pa povedal zelo pomembno novico zame osebno, za moštvo, klub in za navijače, da je Marcos Tavares podpisal dveletno pogodbo. Zelo sem ponosen, da se je to zgodilo," je bil kratek Milanič, nato je vstal in zapustil novinarsko konferenco. Za takšen komentar se je odločil klub. Milanič je še pred kratkim poudarjal, da ne bo govoril o kadrovskih zadevah, pa je tokrat on namesto že nekaj časa nedostopnega športnega direktorja Zlatka Zahoviča sporočil Tavaresovo podaljšanje.

V prvem polčasu žvižgi s tribun
Kapetan vijoličastih bo v Ljudskem vrtu igral še dve leti. Pred dvobojem z Domžalami je Brazilec dobil priznanje kluba, saj je kot prvi v mariborskem dresu zbral 400 nastopov – predtem je bil rekorder Tomislav Prosen s 391. Tavares je v Prvi ligi zabil 117 golov – rekorder Štefan Škaper 130 –, dva tudi na sobotnem dvoboju z Domžalčani, ko je v petih minutah zrežiral preobrat.

"Vesel sem, da smo zmagali. Prvi polčas je bil težek, v drugem pa sem dal dva gola. Zame je najpomembneje, da pomagam ekipi. Imamo dovolj kakovosti, da dosežemo gol. Ne samo jaz, tudi drugi napadalci so v dobri formi," je povedal Tavares, ki je s 155 goli v vijoličastem dresu klubski rekorder. Milanič je bil sicer zelo zadovoljen z igro v drugem delu, ko so njegovi varovanci zaigrali agresivneje in tudi bili konkretnejši. Za klubsko stran je dodal, da so varovanci pokazali pravi značaj. So pa imeli Mariborčani ogromno težav v prvem polčasu, ko so le enkrat streljali in bili deležni številnih žvižgov s tribun.

Kaj je roka in kaj ni?
Pri vodstvu gostiteljev z 2:1 je v kazenskem prostoru nepozornega Tavaresa žoga zadela v roko, a Damir Skomina, ki je bil dobro postavljen in zelo blizu situaciji, ni pokazal na belo točko. Domžalski trener v komentarju tekme sodniške odločitve ni želel komentirati, ampak se je osredotočil le na igro svojega moštva, ki je v prvem polčasu zares pokazalo odlično predstavo, a v drugem delu popustilo: "Čestitke Mariboru za zmago in mojim igralcem za odličen prvi polčas. Držati Maribor tako dolgo na njegovi polovici in si ustvarjati priložnosti, mislim, da je velika stvar. Vedeli smo, da tu potrebujemo perfektno tekmo. Ustvarili smo si štiri ali pet izrazitih priložnosti, iz katerih nismo zadeli, Maribor pa kaznuje vsako najmanjšo napako."

Pozneje pa je izjemno obetavni strokovnjak dodal: "Moram pogledati posnetek, ampak mislim, da je Tavares žogo skoraj prijel v roke. Tako se je videlo iz mojega zornega kota." Po srečanju je domžalski klub na svojem uporabniškem računu na družbenem omrežju Twitter povzel Rožmanovo izjavo: "Naj se pove, kaj je roka in kaj ni, in mogoče bomo potem tudi mi lažje razumeli."

Olimpija ohranila štiri točke naskoka
Dvoboj Mariborčanov in Domžalčanov je bil tudi neposredni obračun za drugo mesto. Vijoličasti imajo zdaj štiri točke, prav toliko pa zaostajajo za Olimpijo. Zmaji bodo tako v vodstvu ostali tudi po derbiju, ki bo v naslednjem krogu, takoj po reprezentančnem premoru. V Stožicah se bosta večna tekmeca pomerila v soboto, 15. oktobra, ob 20.30. Ljubljančani so v 12. krogu slavili na gostovanju v Krškem (1:2), kjer so lani izgubili ob zaključku jesenskega dela. Prvič, odkar ekipo vodi Luka Elsner, je Olimpija dobila gol, a je zmagoviti niz v vseh tekmovanjih podaljšala na šest. Mož odločitve je bil Etien Velikonja.

"Fantje so pokazali, da se znajo pobrati po dogodku, ki je bil malce problematičen. Bolje, da smo tekmo na ta način dobili, kot da bi ostalo 1:0, ker smo našli občutke in čustva, da si to tekmo tako želimo dobiti, da smo jo preobrnili. Za razvoj je to dobro, ker smo pokazali pravi značaj," je za TV Slovenija povedal Elsner, ki na ljubljanski klopi še ni oddal točk, domači trener Tomaž Petrovič pa je izpostavil prvi gol, ki so si ga Krčani zabili sami: "Takšen gol po navadi ni naključje. Nekatere stvari niso bile na ravni, ki si jo želimo. Ne bi se smele zgoditi, a se zgodijo. To je nogomet."

Tri točke za Gorico po treh golih iz 11-m
Olimpija v Krškem do pete zaporedne zmage
Tavares ob jubileju rešil Maribor proti Domžalam
Velikonja Olimpiji prinesel zmago v Krškem
Rožman o sodnikih v Mariboru ni želel govoriti
Milanič ponosen, da Tavares ostaja še dve leti
Šesta zmaga Celja
Tri točke za Gorico po treh golih iz 11-m
Olimpija v Krškem do pete zaporedne zmage
Tavares ob jubileju rešil Maribor proti Domžalam
Velikonja Olimpiji prinesel zmago v Krškem
Rožman o sodnikih v Mariboru ni želel govoriti
Milanič ponosen, da Tavares ostaja še dve leti
Šesta zmaga Celja