Olimpija je pozimi precej spremenila zasedbo. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je pozimi precej spremenila zasedbo. Foto: www.alesfevzer.com

Član mlajših selekcij Anglije, zdaj pa reprezentant Nigerije do 23 let je bil v zadnjih dveh letih posojen v Luton Town, Rangerse iz Glasgowa, Colchester United in nazadnje v tretjeligaša Peterborough United.

"K nam prihaja igralec z izjemnim slovesom, je nekdanji mladi reprezentant Anglije v selekcijah od sedemnajstega do dvajsetega leta. To je velik dan za naš klub. Postavljamo se namreč na veliki nogometni zemljevid, veseli nas, da smo atraktivni tudi za takšne nogometaše. Nathana odlikujeta hitrost in tehnika, pri nas bo imel vso podporo, da v pravo smer razvije svoj velik potencial," je ob dogovoru povedal športni direktor Olimpije Ranko Stojić in obenem izpostavil veliko delo, ki ga je v pogovorih z Angleži opravil predsednik kluba Milan Mandarić.

"Naporno smo delali in zelo smo zadovoljni, da nam je uspel ta podvig. Tottenhamova šola je trenutno ena boljših na Otoku in z Oduwo smo v naše vrste res dobili kakovostnega nogometaša. S tem smo tudi zaključili s prihodi novih igralcev v klub v tem prestopnem roku," je dejal Mandarić.
Gotovo je k ugodnemu razpletu pogajanj pripomoglo tudi to, da je bil trener Luka Elsner decembra nekaj dni na dodatnem izobraževanju pri Tottenhamu oziroma njegovem trenerju Mauriciu Pochettinu. Kot je znano, je Elsnerjev dober prijatelj iz otroških let, ko je živel v Nici, vratar Tottenhama Hugo Lloris.

Oduwa, ki bo na prvi domači tekmi spomladanskega dela proti Rudarju dopolnil 21 let, se bo soigralcem na pripravah v Turčiji priključil v sredo.