Aleš Mertelj in Žan Majer se bosta znova srečala v petek v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Mertelj in Žan Majer se bosta znova srečala v petek v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič in Ante Šimundža
Zlatko Zahovič je že večkrat opozoril igralce, da morajo resneje jemati tekme v državnem prvenstvu. Ante Šimundža poudarja, da jutri še ne bo padla odločitev o naslovu prvaka. Foto: Reuters
Benjamin Morel
Benjamin Morel je v letošnji sezoni trikrat zatresel mrežo v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Športni direktor Zlatko Zahovič je poudaril, da se v petek delijo dresi za spektakel leta v Ljudskem vrtu, ko v sredo prihaja vodilna ekipa Premier Lige Chelsea. V Mariboru se vodstvo kluba zaveda, da brez naslova državnega prvaka ni Lige prvakov. Sreda bo tekma za prestiž, kjer ne bo velikega pritiska, jutri pa so Mariborčani favorit in želijo si oddolžiti Domžalam za grenak poraz ob Kamniški Bistrici.

Vijoličasti tekmo jemljejo zelo resno, enako kot evropske preizkušnje, po četrtkovem dopoldanskem treningu se je ekipa preselila v karanteno. "Zelo dobro se zavedamo pomembnosti. Pripravljeni smo, vemo, kako se lotiti tekme. Naši naslednji tekmeci veliko šprintajo, osredotočeni so na protinapade in so nevarni iz prekinitev. Domžalska ekipa si za prikazano zasluži spoštovanje, treba bo odigrati tekmo na visoki ravni. Največ bo odvisno od nas, želimo biti tisti, ki bomo narekovali ritem igre. Če se bomo odzvali, kot je treba, bomo lahko proti izjemno motiviranemu tekmecu, ki je s pokalnim uspehom dobil še dodatno energijo, dosegli namen," je pojasnil trener Ante Šimundža.

"Ne glede na razplet petkov dvoboj ne prinaša odločitve. Nihče ni postal prvak že v 16. krogu, prav tako se nihče ni tako zgodaj poslovil od boja za naslov. Pred nami je še 20 tekem, na voljo je ogromno točk, a želimo nove tri osvojiti že v petek. Zanimata nas le zmaga in zmanjšanje zaostanka," je odločno dodal strateg Maribora.

Majer: V Mariboru ne bomo razočarali
Domžalčani so v torek odčitali pravo lekcijo Olimpiji v Stožicah (1:3) in se prebili v polfinale pokala. V državnem prvenstvu so zbrali že 35 točk, doživeli so le dva poraza.

''Samozavesti ni nikoli preveč. Celotno strokovno vodstvo nas vseskozi spodbuja in poudarja, da je vse odvisno od nas. Vsak igralec pozna svoje naloge in cilje. Počutimo se odlično, imamo veliko željo po zmagi in prepričan sem, da v Mariboru ne bomo razočarali,'' je dejal 22-letni vezist Žan Majer.

Vsak želi vzeti skalp državnemu prvaku
''Ob gostovanju v Ljudskem vrtu nimamo nobenih posebnih občutkov, saj sem bil član Maribora le eno leto, in še to pri starejših dečkih. Zaradi tega posebnega naboja ne čutim. Gre za eno od 36 tekem v sezoni, seveda pa si vsak želi vzeti skalp državnemu prvaku. Smo v izjemno napornem ritmu tekem. Pred nami je nov zahteven izziv, s katerimi se v letošnji sezoni z veseljem spopadamo. Če bomo nadaljevali predstave z zadnjih tekem, se nimamo prav ničesar bati. Pogled na lestvico in trenutna forma nam dajeta veliko razlogov, da razmišljamo o zmagi v Mariboru,'' je za domžalsko spletno stran še dodal Majer.

16. krog, petek ob 17.00:
MARIBOR - DOMŽALE (prenos TV SLO 2/MMC)

Nedelja ob 17.00:
KALCER RADOMLJE - ZAVRČ (v Domžalah)

OLIMPIJA - CELJE

RUDAR - GORICA

LUKA KOPER - KRKA

Lestvica:                             
DOMŽALE            15 11 2  2 20:6  35
OLIMPIJA           14  8 5  1 28:8  29
MARIBOR            14  9 2  3 22:14 29
CELJE              15  7 6  2 24:8  27
ZAVRČ              15  8 2  5 16:14 26
LUKA KOPER         15  6 1  8 16:22 19
RUDAR VELENJE      15  4 4  7 14:17 16
GORICA             15  3 3  9 13:19 12
KRKA               15  2 3 10 12:28  9
KALCER RADOMLJE    15  1 2 12  8:37  5