Aleks Pihler je član slovenske reprezentance do 21 let. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Pihler je član slovenske reprezentance do 21 let. Foto: www.alesfevzer.com

22-letnik je ob vrnitvi v Ljudski vrt, kjer je bil v mariborski nogometni šoli med letoma 2003 in 2012, podpisal triletno pogodbo. Maribor je trenutno na pripravah v Moravskih Toplicah.
“Zelo sem vesel, da se vračam. Ljudski vrt je bil moj dom kar devet let, tukaj sem naredil prve nogometne korake, igral v vseh mlajših selekcijah in lahko rečem, da sem spet doma. Ko sem odšel, ni bilo priložnosti, zato bi rad zdaj pokazal navijačem, kaj zmorem. Ne bojim se konkurence, verjamem, da si bom priboril mesto v ekipi, in upam, da se začenja prijetno skupno obdobje,” je dejal Pihler.

V zadnji sezoni pri Mariboru je pred štirimi leti na 27 tekmah mladinske lige dosegel šest zadetkov in se potem odločil za selitev v Domžale, kjer je igral najprej za mladince, bil posojen k Triglavu, vmes pa zbral 14 prvoligaških nastopov v članski konkurenci.

V pretekli sezoni je odigral 33 prvenstvenih tekem in dosegel tri zadetke, nato pa v dodatnih kvalifikacijah zatresel mrežo Aluminija v Zavrču in v Kidričevem.
Vijoličasti ostali brez prvega strelca
Maribor medtem zapušča v pretekli sezoni najboljši strelec Jean-Philippe Mendy, ki se za še neznano odškodnino seli na Kitajsko. Francoski napadalec senegalskih korenin je že na Daljnem vzhodu, kjer opravlja zdravniške preglede, preden bo okrepil vrste Shijiazhuang Ever Brighta. Klub iz osrednje Kitajske po 13 krogih zaseda 11. mesto v vse bogatejši 16-članski Superligi.
Mendy, ki se je z Mariborom veselil dveh naslovov državnega prvaka v letih 2014 in 2015, je bil v pretekli sezoni s 17 goli najboljši strelec Prve lige skupaj z Andražem Šporarjem in Rokom Kronavetrom. 29-letnik iz Elancourta je na 114 tekmah za Maribor dosegel 39 golov in prispeval 11 podaj.