Blaž Vrhovec (levo) je v mladih letih igral pri Svobodi, Slovanu in Interblocku, v Celje pa se je preselil leta 2012. Foto: NK Maribor
Blaž Vrhovec (levo) je v mladih letih igral pri Svobodi, Slovanu in Interblocku, v Celje pa se je preselil leta 2012. Foto: NK Maribor

Vrhovec, slovenski reprezentant in dozdajšnji kapetan Celja, je podpisal triletno pogodbo. 24-letni vezist je v zadnjih štirih letih v Celju odigral 111 prvenstvenih tekem, v članski izbrani vrsti pa je debitiral letos in zbral tri nastope.

27-letni Omoregie je napadalec in je v Celju igral zadnji dve sezoni, pred tem pa večino časa preživel v Španiji, kamor se je preselil pri 13 letih. Tudi on je zvestobo vijoličastim obljubil do leta 2019.

Novinca sta se že odpravila v pripravljalno bazo Maribora v Moravskih Toplicah. Vrhovec si je izbral dres s številko 5, Omoregie pa 14.

“Vesel sem, da se mi v zadnjem obdobju dogajajo lepe stvari, od reprezentančnih nastopov do prestopa v Maribor. Želim si, da pridemo čim dlje v evropskem tekmovanju in da vrnemo naslov prvaka v Maribor. Vem, kaj od mene pričakujejo v novem okolju. Upam, da bodo navijači in vsi v klubu zadovoljni z mojim prispevkom,"
je povedal Vrhovec.

“Prihajam z velikim motivom. Navijačem in mojim novim delodajalcem želim pokazati, kaj zmorem. Namen mojega prihoda je napredovanje. Zavedam se velike konkurence v ekipi, zato bom trdo delal, da upravičim zaupanje in da bi igral na najvišji ravni," pa je dejal Omoregie.