Takole so nesrečnega Iogrja Akinfejeva odpeljali z zelenice. Foto: EPA
Takole so nesrečnega Iogrja Akinfejeva odpeljali z zelenice. Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello je po tekmi dejal, da ne razume, zakaj sodnik ni že takoj odpovedal srečanja. Foto: EPA

V 67. minuti je bila tekma zaradi vnovičnih izgredov navijačev in tudi prerivanja med igralci odpovedana. "Velika škoda je, da so črnogorski navijači pokvarili tekmo, ki bi bila zelo zanimiva. Po tekmi smo vložili protest, saj smo mnenja, da bi morala biti končana v prvi minuti," je povedal predsednik ruske zveze Nikolaj Tolstih. Kljub incidentu v prvi minuti, ko je nesrečni ruski vratar obležal na tleh, se je tekma po polurni prekinitvi nadaljevala in bila odpovedana šele kasneje. Pri Uefi so dejali, da bodo disciplinski postopek odprli po tem, ko bodo prejeli poročila delegata in sodnikov.

Tudi ruski selektor Fabio Capello je mnenja, da bi morali tekmo odpovedati že na začetku: "Mislim, da se tekma ne bi smela nadaljevati. Naredili pa smo, kar nam je naročil delegat. Zato smo se vrnili na zelenico in igrali naprej. Nismo mogli kar odkorakati stran." Sodnik Deniz Aytekin je tekmo dokončno prekinil, ko je Dmitrija Kombarova zadel vžigalnik. Ruski reprezentančni zdravnik Eduard Bezuglov je sporočil, da ima Akinfejev opekline na vratu, doživel pa je tudi pretres možganov. Vratarja so prepeljali v bolnišnico, kjer je opravil številne preglede. Podgorico je zapustil skupaj z reprezentanco, okrevanje pa bo nadaljeval v Moskvi.

Đurđevac: Skrbi me, da se bo ponovilo
"Težko najdem besede po takem incidentu. Upam le, da kazen ne bo prehuda. Kakor koli že, zdelo se je, da so Rusi čakali na najmanjšo stvar, ki bi jo lahko povedali sodniku," je po tekmi povedal črnogorski reprezentant Stevan Jovetić, zelo razburjen pa je bil Momir Đurđevac, generalni sekretar črnogorske zveze: "Navijači pojejo 'Črna gora, radi te imamo', a mečejo bakle, žalijo nasprotnike in so krivi za toliko incidentov. To je hinavsko. Prikazani smo kot barbari. To je katastrofa. Videti je, da si ne zaslužimo imeti nogometne reprezentance in si ne zaslužimo sodelovati na velikem tekmovanju. Po mojem mnenju se tekma po prvem incidentu ne bi smela nadaljevati in lahko se zahvalimo le Bogu, da kdo ni bil resneje poškodovan. Sprejeli bomo kazen in se verjetno poslovili od velikega tekmovanja, a skrbi me, da se bo to ponovilo."

Zanimivo bo tudi, kako bo petkova eksplozivna tekma vplivala na splošne odnose med državama. Črna gora z zgolj 620.000 prebivalci in velikanska Rusija sta bili nekoč v dokaj prijateljskih odnosih - a zlati časi sodelovanja so, kot kaže, mimo. Rusi so v preteklosti pokupili precejšen del črnogorske obale oziroma turističnih kapacitet, poleg tega je v ruskih rokah končal tudi del črnogorske težke industrije, veliko pa je tudi nasedlih investicij, ki so jih začeli ruski podjetniki s sumljivim ozadjem. Črnogorcem pa gre najbolj v nos, ker od množice ruskih turistov nimajo pravzaprav nič. Rusi pridejo na počitnice v organizaciji ruskih agencij, z ruskimi letalskimi prevozniki, prebivajo pa v ruskih hotelih.