Zmaga Mariboru prinaša dvoboj z Maccabijem iz Tel Aviva v 3. predkrogu Lige prvakov in skupno še najmanj štiri evropske tekme, poraz pa bi pomenil že konec evropskega poletja za vijoličaste. Foto: Aleš Fevžer
Zmaga Mariboru prinaša dvoboj z Maccabijem iz Tel Aviva v 3. predkrogu Lige prvakov in skupno še najmanj štiri evropske tekme, poraz pa bi pomenil že konec evropskega poletja za vijoličaste. Foto: Aleš Fevžer
Zrinjski že preizkusil zelenico v Ljudskem vrtu
Mariborčani pred tekmo sezone

Prva tekma v Mostarju se je končala brez zadetkov, kar pomeni, da morajo slovenski prvaki premagati šampione Bosne in Hercegovine na kakršen koli način, v poštev pridejo tudi enajstmetrovke, če med tekmo ne bo golov. Na papirju podrejeni Zrinjski je tako celo v rahli prednosti, saj "plemičem" presenečenje in 3. predkrog Lige prvakov prinaša že remi z zadetki.

En sam dosežen gol, a tudi brez prejetega
Mariborski nogometaši so že v polnem pogonu, a prave strelske forme še ni, saj so v 180 minutah sezone 2014/15 zadeli samo enkrat, in še to iz protinapada, ki ga je zaključil bočni branilec Mitja Viler. Na drugi strani obramba še ni prejela gola, pri čemer pa je ravno vratar Jasmin Handanović na prvih dveh tekmah pokazal največ izmed vseh vijoličastih.

Kdo od začetka v napadu in kdo na klopi?
Štajerci so zdravi, glavna dilema trenerja Anteja Šimundže je postavitev napadalnega para: bo ob kapetanu Marcosu Tavaresu začel Jean-Philippe Mendy ali Nusmir Fajić? Dare Vršič je bil proti Rudarju v soboto že razigran, a ni imel pravega prejemnika žog, na drugem krilu je Agim Ibraimi prehitro sam zaključeval s streli.
Po torkovem treningu so Mariborčani odšli v tradicionalno karanteno pred evropsko tekmo, med 20 nogometaši pa ni bilo Gorana Cvijanovića in Matica Črnica.

Aktiven izid, ki daje upanje gostom
Hercegovski Hrvati so optimistični pred povratno tekmo. Trener Branko Karačić verjame v presenečenje: "Poznamo Maribor in ga nadvse spoštujemo, prav tako kot vse njegove dozdajšnje dosežke, toda imamo dober, aktiven izid, ki nam daje upanje, da bi nam lahko uspelo." Trikratni prvak BiH-a je sicer v dosedanjih dveh poskusih v Ligi prvakov obstal že na prvi oviri. Zrinjski je bil sicer konec tedna prost, saj se bo njihovo državno prvenstvo začelo šele avgusta.

Na vhodu preverjanje osebnih podatkov
Po ocenah naj bi se v Ljudskem vrtu zbralo okoli sedem tisoč navijačev. Vstopnice za tekmo bodo po enaki ceni (10 evrov, do 15 let 5 evrov) na voljo vse do začetka srečanja na običajnih prodajnih mestih (Vijol'čna bajta in blagajne na stadionu). Klub svetuje navijačem, da pridejo do stadiona prej kot običajno, saj se bodo na vhodu zaradi povečanih varnostnih zahtev in personalizacije vstopnic preverjali podatki z osebnimi dokumenti. Gostujoči Zrinjski naj bi na severni tribuni podpiralo najmanj 300 navijačev.

LIGA PRVAKOV

DRUGI PREDKROG, povratna tekma:

Danes ob 20.00 (TV SLO 2/MMC):
MARIBOR - ZRINJSKI (BIH) - 0:0

Verjetni postavi:

Maribor (4-4-2): Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Vršič, Dervišević, Filipović, Ibraimi; Tavares, Mendy/Fajić.

Zrinjski (4-2-3-1): Dujković; Zlatić, Graovac, Katanec, Stojkić; Radulović, Šćepanović; Pehar, Đurić, Stojanović; Nikolić.

Sodnik: Sergej Lapočkin (Rusija)

Zrinjski že preizkusil zelenico v Ljudskem vrtu
Mariborčani pred tekmo sezone