Velenškova slavila v Zagrebu

Velenškova je najprej z vazarijem premagala Španko Marto Tort Merino, nato je bila z juko boljša od Nemke Maike Ziech, v polfinalu pa z enakim izidom še od Poljakinje Darie Pogorzelec, ki je na koncu osvojila bron. V finalu varovanka trenerja Marjana Fabjana ni imela težav z Ukrajinko. Po dobrih dveh minutah je z odločnim protinapadom prekinila akcijo tekmice, ji nevarno zvila roko in ta je dvoboj v trenutku predala.

V moški kategoriji nad 100 kg je Matjaž Ceraj v borbi za bron prav tako z iponom premagal Barno Bora. Madžar je bil v dozdajšnjih sedmih medsebojnih dvobojih šestkrat že boljši. Tudi tokrat je imel rahlo pobudo, a je bil tudi Ceraj nekajkrat nevaren, posebej v protinapadih. Le 15 sekund pred koncem pa je Ceraj taktični dvoboj odločil zase, ko je presenetil tekmeca in ga položil na blazino za ipon.

Nastopila je še polsestra Velenškove Klara Apotekar, ki je v isti kategoriji do 78 kg izgubila prvi dvoboj in ostala brez uvrstitve. Enaka usoda je med borci do 90 kg doletela Mihaela Žganka in Davida Kukovico, Urško Urek v kategoriji nad 78 kg ter Igorja Spasojevića v konkurenci borcev do 100 kg.