Od Štrajharja je bil boljši le domačin Rick van der Ven. Foto: MMC RTV SLO
Od Štrajharja je bil boljši le domačin Rick van der Ven. Foto: MMC RTV SLO

V polfinalu je bil Štrajhar boljši od Francoza Thomasa Faucherona, ki je nato osvojil bron, saj je v boju za tretje mesto premagal Ukrajinca Markijana Ivaška. V finalu je moral slovenski lokostrelec priznati premoč domačinu Ricku van der Venu.

V tej disciplini je imela Slovenija še enega predstavnika. Matija Žlender je po porazu v prvem krogu končal na 57. mestu.

Slovenke ekipno 19.
Nastopile so tudi tri slovenske predstavnice. Najka Tomat je končala v 1/16 finala in osvojila 17. mesto, Brina Božič in Ana Umer pa sta prišli do 1/24 finala in končali z delitvijo 33. mesta. Zmagala je Rusinja Ksenija Perova, srebro je pripadlo Britanki Naomi Folkard, bron pa Francozinji Cyrielle Cotry. V ekipni konkurenci so bile Slovenke 19.

V konkurenci mešanih ekip pa sta slovenska predstavnika Štrajhar in Tomatova izpadla v osmini finala ter osvojila deveto mesto.

Dejan Sitar je kot edini slovenski predstavnik nastopil s sestavljenim lokom in po porazu v 1/24 finala proti Italijanu Sergiu Pagniju končal tekmovanje na 33. mestu.

Brez olimpijske norme
V okviru EP-ja so izvedli tudi celinski kvalifikacijski turnir za olimpijske kvote v Londonu. V kategorijah z ukrivljenim lokom za moške in ženske so bila na voljo po tri mesta. Od Slovencev so nastopili Štrajhar, Žlender, Umerjeva in Božičeva, ki pa se niso prebili med najboljše, najdlje je, do osmine finala, prišel Štrajhar. Olimpijske kvote so osvojili Izrael, Nizozemska in Moldavija pri moških ter Španija, Švedska in Nemčija pri ženskah.