Tina Trstenjak je veliki up slovenskega juda. Foto: EPA
Tina Trstenjak je veliki up slovenskega juda. Foto: EPA

OKS poudarja, da spoštujejo in cenijo garaško delo vseh, ki se dnevno razdajajo za kar največje uspehe slovenskega športa, a da mora mora biti pri zaposlitvah vse po pravilih.

Vse mora potekati po zakonih
"Zaposlovanje uspešnih športnic in športnikov v javni upravi (Slovenska vojska, policija in finančna uprava) je bilo od nekdaj ena prvih prioritet OKS-ja, med najpomembnejšimi nalogami krovne športne organizacije, ki napenja vse sile, da bi tudi v težkih gospodarskih razmerah omenjeno zaposlovanje ostalo na dogovorjeni ravni; a vse mora potekati po pravilih in zakonih,"
so zapisali pri OKS-ju.

Trstenjakovi manjka matura
Kar v konkretnem primeru Trstenjakove pomeni, da je "za zaposlitev v javni upravi potrebna peta raven izobrazbe, v nekaterih izrednih primerih četrta. Pika." Tega pogoja Trstenjakova še ne izpolnjuje, saj nima mature.

Začasna rešitev za nadarjeno judoistko
Zato so pri OKS-ju zanjo pripravili začasno rešitev. Ta je odziv na "primer Trstenjak" končal z besedami: "Na OKS-ju smo za izvršne organe slovenske krovne športne organizacije že pripravili rešitev problema Tine Trstenjak, ki je izjemna športnica in za katero upamo, da se bo po začetnem šoku pobrala in ponovno sproščeno zaživela svoje življenje. Omenjena rešitev za Tino Trstenjak bo začasna. Pri trajni rešitvi bo morala sodelovati tudi Tina sama. Z dokončano maturo in peto ravnjo izobrazbe bodo izpolnjeni vsi pogoji za zaposlitev v Slovenski vojski. In pri tem ji bodo z vsem znanjem pomagale strokovne službe OKS-ZŠZ," so zapisali pri OKS-ju.