Peter Kauzer je dokazal, da se lahko spet poteguje za najvišja mesta. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je dokazal, da se lahko spet poteguje za najvišja mesta. Foto: Nina Jelenc
Kauzer na stopničkah, Savšek brez finala

Na Slovaškem sta bila boljša le Francoz Mathieu Biazizzo in Čeh Vavrinec Hradilek. Preostali Slovenci se niso uvrstili v finale, Simon Brus je bil 18., Janoš Peterlin 20., Vid Kuder Marušič 25.

Kauzer si je dal kapo dol
"Zelo sem vesel. Ko sem prišel v cilj, ko sem videl, da sem prevzel vodstvo, mi je bilo povsem vseeno, kakšen čas imam, ker sem čakal malo boljše vožnje. Sicer zmagati ne bi mogel, ker sem naredil dve napaki, lahko pa bi bil v konkurenci z Vavro. Dve sekundi sta se mi izmuznili spodaj, ko sem poskusil kombinacijo naravnost, medtem ko so drugi vozili 'rikverc'. Pač sem 'riskiral' tudi zaradi sebe, zaradi samozavesti, sem si rekel, da naj se tako lotim. Sem vesel, po dveh letih suše, po lanski sezoni, ki sem jo bolj ali manj celo izpustil, po naporni rehabilitaciji priti nazaj na stopničke, mislim, da sem sam sebi dal kapo dol,"
se je tretjega mesta veselil, kot da bi bila zmaga, 31-letni Hrastničan, dvakratni svetovni in petkratni evropski prvak, ki vse od Tacna in Bratislave avgusta 2013 ni bil na zmagovalnem odru.

Božič četrti med kanuisti
Kar trem slovenskim kanuistom je uspel preboj v finale, Luka Božič je bil 4., Anže Berčič 6., Jure Lenarčič pa 10. Sicer najboljši slovenski kanuist zadnjih let Benjamin Savšek je tekmo končal na 14. mestu. Zmagal je domačin Michal Martikan, na odru sta mu družbo delala še rojak Alexander Slafkovski in Čeh Stanislav Ježek.

Kanuisti drugi, kajakaši tretji
V popoldanskem programu so sledile še ekipne tekme. Tako ekipa kajakašev kot kanuistov se je prebila na zmagovalni oder. Kanuisti so zaostali le za slovaško trojko, medtem ko so bili kajakaši tretji. Pred njimi sta se zvrstili ekipi Avstralije in Poljske.

Jutri polfinale in finale čakata še kajakašice in dvojce. Nato sledi mesec dni premora, saj se svetovni pokal nadaljuje v prvi polovici avgusta, ko jih čaka preizkušnja v Španiji, finale pa bo na sporedu teden dni kasneje v francoskem Pauju.

Kauzer na stopničkah, Savšek brez finala