Slovenci so bili v Šiški gladko boljši od Srbov. Foto: BoBo
Slovenci so bili v Šiški gladko boljši od Srbov. Foto: BoBo
Slovenski ragbisti dali lekcijo Srbiji

Na zadnjem medsebojnem obračunu 29. oktobra 2011 je Slovenija izgubila s kar 53:0. Takrat je slovenska reprezentanca doživljala menjavo generacij, tokrat pa je pred 1.500 gledalci nastopila precej močnejša in izkušenejša. Znova so ji na pomoč priskočili angleški bratje Skofič, v kadru pa je bil še en Anglež slovenskih korenin, Lewis Podpadec.
Po prvem polčasu 22:0
Prvi zadetek na tekmi je dosegel George Skofič v 10. minuti za vodstvo Slovenije s 5:0. V nadaljevanju je kazenski strel realiziral Žiga Burnik, Blaž Pilko pa je povišal na 13:0. Uspešen je bil tudi strel za dve točki, tako da je bil tedaj izid že 15:0. Po akciji Frankieja Skofiča je minuto pred koncem prvega polčasa semafor kazal 22:0. Podpadec je vodstvo Slovenije še utrdil (29:0), Burnik pa dosegel novi try in potrdil tudi dodatni točki za 36:0. Srbi so edine točke na tekmi dosegli za znižanje na 41:3 (predtem je zadel Jack Skofič), visoko zmago gostiteljev pa je potrdil Archie Skofič. Gledalci so zahtevali še gol petega brata Maxa, a ta zaradi lažje poškodbe v končnici ni zaigral.
"Zelo smo ponosni na današnji izid. Na igrišču smo pokazali, kar smo trenirali in bili superiorni. Imeli smo strukturo v svoji igri in izid jo je le reflektiral. Pričakovali smo težjo tekmo, prvih 20 minut je bilo tesno, nato pa smo uveljavili svoj ritem in si na igrišču ustvarjali prostor," je po tekmi dejal slovenski selektor Manuel Meyer in kot prvega moža slovenske vrste izpostavil Tita Hočevarja in njegove dobre podaje.

Prihodnji teden na Dansko
Cilji slovenske reprezentance so jasni: po zmagi nad Srbijo, ki je lani izpadla iz višjega ranga tekmovanja, želi čez teden dni slaviti še na gostovanju v Odenseju na Danskem. Srbija in Danska sta bili sicer pred začetkom tekmovanja glavna favorita za prvo mesto v skupini, ki edino vodi stopničko višje.

Slovenski ragbisti dali lekcijo Srbiji