Luka Božič in Sašo Taljat sta opravila s prvo oviro.
Luka Božič in Sašo Taljat sta opravila s prvo oviro. "Ta napetost je zdaj mimo, v nedeljo bo lažjete kmovati in napadati. Danes veva, kje sva delala napake, zdaj jih morava le odpraviti. Imela sva nekaj težav na progi, v nedeljo pa bo treba odpeljati tekoče in brez napak ter dotikov. Malo sva tudi utrujena, saj je proga dolga kar 115 sekund, po navadi 10 ali 15 sekund krajša," je dejal Taljat. Foto: Nina Jelenc

Taljat in Božič sta v kvalifikacijah dosegla 15. čas. V prvi vožnji sta si privoščila dva dotika, v drugi pa tri. Posledično sta se v polfinale najboljše dvajseterice prebila s hitrejšo prvo vožnjo.

"Dotiki so pač del tega športa, v prvi vožnji sva odpeljala dobro, edino v srednjem delu sva imela nekaj težav. V drugi vožnji sva bolj kot ne čez celo progo zamujala, vožnja se nama je podrla. Za polfinale se morava dobro pripraviti, pogledati posnetke, izboljšati in popraviti napake od danes. Če jih bova popravila, lahko odpeljeva boljšo vožnjo," je po tekmi dejal Božič, ki ga v soboto čaka tudi polfinalni nastop med enojci.

Terčelj: Zaradi nervoze brez pravih občutkov
Uvodni izpit sta dobro opravili tudi Terčeljeva in Kragljeva s 17. in 19. časom kvalifikacij. Tudi njima se je proga zdela zahtevna, a glavno je, da sta se uvrstili v polfinale. "Na tekmi je precej drugače kot na progi za trening, občutki so drugi. Prva vožnja je bila danes še v redu, a ker sem bila malo nervozna, ni bilo pravih občutkov. V drugo sem skušala popraviti napake, narediti vožnjo brez dotikov, a mi ni uspelo, zato moram vožnjo analizirati in peljati čim boljše na nedeljski tekmi. Dobro sem se pripravila na to prvenstvo, tako se tudi počutim. Na koncu proge se občuti utrujenost rok, vendar če tehnično odpelješ pravilno, ti na koncu ni treba uporabljati veliko moči," je po kvalifikacijah dejala Terčeljeva, ki je imela na koncu dva dotika.

Tako dvojci kot tudi kajakašice bodo polfinale vozili v nedeljo, že danes popoldne po krajevnem času in ob 22.30 po slovenskem pa polfinale čaka kajakaše, kjer bodo slovenske barve branili Martin Albreht, Janoš Peterlin in Simon Brus.