Oscarju Pistoriusu se življenje spreminja v nočno moro. Foto: EPA
Oscarju Pistoriusu se življenje spreminja v nočno moro. Foto: EPA

Tožilstvo je sodišče opozorilo, da ima Pistorius bančne račune v tujini in nepremičnino v Italiji, zato poudarja, da bi se športnik ob plačilu varščine lahko odločil tudi za pobeg iz JAR-a.
Primer pa dobiva na sodišču vedno nove razsežnosti, saj so policisti ob pištoli, s katero je bila ustreljena 29-letna Reeve Steenkamp, našli tudi neprijavljeno strelno orožje. Ob tem pa so v njegovi hiši odkrili tudi dva kartona testosterona in injekcije.

Južnoafriški mediji poročajo, da gre za poživila. Pistoriusov odvetnik Barry Roux pa je dejal, da gre za snovi, narejene na povsem naravni rastlinski osnovi, ki jih uporablja veliko športnikov, in da nikakor ne gre za prepovedana sredstva.

Na sojenju se je pojavila tudi doslej neimenovana priča, ki je potrdila, da je v noči umora "med drugo in tretjo, v zgodnjih četrtkovih urah", iz hiše Pistoriusa "slišala stalne prepire". Uro pozneje je Pistorius v Steenkampovo izstrelil štiri naboje iz pištole, in to kar skozi vrata kopalnice. Zagovarjal se je, da je mislil, da je v njej vlomilec.

Pozneje naj bi v kopalnico vdrl s kijem za kriket in ji skušal pomagati, potem ko se je zavedel svoje napake. Obdukcija je potrdila, da na truplu Steenkampove ni drugih znakov nasilja kot strelne rane, čeprav so dan prej poročali, da je okrvavljen tudi kij in da ima Steenkampova razbito glavo.

Če bo sodišče odločilo, da je Pistorius kriv, mu grozi dosmrtna zaporna kazen.