Za lovoriko se bodo spet udarili Celjani in Velenjčani. Foto: www.alesfevzer.com
Za lovoriko se bodo spet udarili Celjani in Velenjčani. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor Branik
Mariborčani, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Boris Denić, bodo skušali iz "druge vrste" mešati štrene obema favoritoma. Foto: BoBo

Celjani bodo imeli najhujšo konkurenco v Velenjčanih, ki so na superpokalu v Portorožu dokazali, da bodo letos najbrž težji oreh za celjski klub kot v pretekli sezoni.

Tamše: Vesel sem, da branimo naslov
"Od prvega kroga domačega prvenstva bo pomembna vsaka točka, saj bo v tej sezoni ponovno seštevek vseh točk tisti, ki bo dal prvaka. To se mi zdi tudi najbolj pošteno. Zelo sem vesel, da smo v Celju ponovno v položaju, ko moramo braniti naslove. Zavedamo se, da bo to zelo zahtevno delo, a enako je pred vsako sezono,"
je pred začetkom sezone dejal celjski strateg Branko Tamše, medtem ko je ideolog celjske igre Miha Zarabec dodal: "V primerjavi s preteklo sezono smo z odhodom Ivana Sliškovića izgubili malce v obrambi, a smo zato pripeljali Luko Dobelška, ki je zelo inteligenten igralec. Druge okrepitve se še malce lovijo, a sem prepričan, da se bomo sčasoma dobro uigrali tako za tekme na domači kot mednarodni sceni."

Šoštarič: Upam, da bosta naslednji dve lovoriki šli v Velenje
"Že velikokrat sem dejal, da je naš edini cilj vrniti sijaj v vitrine kluba in temu bo vse podrejeno,"
pa napoveduje trener velenjske zasedbe Gregor Cvijić. Mario Šoštarič dodaja: "Ogrodje ekipe je v primerjavi s preteklo sezono bolj ali manj nespremenjeno, okrepili pa smo se z dvema novima igralcema. Menim, da je ekipa močnejša, predvsem to velja za obrambo, ob tem igramo tudi bolj moštveno. Prvo lovoriko so osvojili Celjani, upam, da bosta naslednji dve romali v Velenje."

Najresnejšo konkurenco Celjanom in Velenjčanom bodo predstavljali Mariborčani, Trebanjci in najbrž Ribničani. Novinca med elito sta Koper 2013 in Dobova.

Vsaka točka bo štela
V sezoni 2015/16 bo 14 klubov najprej igralo redni del tekmovanja s 26 krogi, najboljših šest pa se bo za razliko od lani, ko se je igral polfinale in finale, uvrstilo v končnico za prvaka. Vse ekipe bodo prenesle točke v končnico, kjer se bo igralo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh.

1. NLB LEASING LIGA, 1. krog

Petek ob 18.30:
SLOVAN - CELJE PIV. LAŠKO

Sobota ob 18.00:
KRKA - ISTRABENZ PLINI IZOLA

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ - MARIBOR BRANIK
SLOVENJ GRADEC 2011 - URBANSCAPE LOKA
KOPER 2013 - TRIMO TREBNJE

Ob 19.30:
SEVNICA - GORENJE VELENJE

Ob 20.00:
RIKO RIBNICA - DOBOVA