Gašper Marguč je v prvem polčasu Tunizijcem natresel sedem golov, od tega tri iz sedemmetrovke. Marguč, ki v drugem polčasu ni igral, je bil prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Marguč je v prvem polčasu Tunizijcem natresel sedem golov, od tega tri iz sedemmetrovke. Marguč, ki v drugem polčasu ni igral, je bil prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenija je dobila prvo od petih pripravljalnih tekem. Kapetan Uroš Zorman (v ospredju) se je z 217 nastopi za reprezentanco izenačil z rekorderjem Luko Žvižejem. Že v nedeljo pa bo Zorman postavil nov rekord. Foto: www.alesfevzer.com
Baž Janc
Blaž Janc se je izkazal v drugem polčasu, ko je s šestimi zadetki potopil goste. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši v Mariboru premagali Tunizijo
Slovenci za uvod opravili s Tunizijo

Selektor Veselin Vujović tokrat v ekipo ni uvrstil Marka Bezjaka, Mihe Zarabca in Matevža Skoka.

Večji del prvega polčasa so vodili Tunizijci, največ za dva zadetka. Obe ekipi sta naredili kar nekaj tehničnih napak, bolj ali manj pričakovano, glede na to, da so noge in roke še utrujene od kondicijskih priprav.

Slovenci na odmor z golom prednosti
Ob koncu polčasa je Gorazd Škof nanizal nekaj obramb, Slovenci pa so to izkoristili za izenačenje. Simon Razgor je v 29. minuti zadel za 14:14, hkrati pa izsilil še rdeči karton Issama Teja. Vid Kavtičnik je ob prednosti dveh igralcev več zabil za 15:14 ob polčasu. Gašper Marguč je bil s sedmimi zadetki najboljši slovenski strelec. Vujović je v prvem delu preizkusil 12 od 16 igralcev v kadru.

Slovenija v 2. polčasu zlomila odpor Tunizije
Na začetku drugega dela so priložnost dobili še Nik Henigman, David Miklavčič, Blaž Janc in Urban Lesjak. Nadaljevanje je bilo sprva izenačeno, v 47. minuti pa se je Slovenija po obrambah Urbana Lesjaka in zadetku Janca prvič odlepila na +3 (23:20). Tunizijci so vzeli minuto odmora, po kateri pa je Janc ukradel žogo za 24:20. Isti igralec je v 51. minuti zabil za 27:22 in dvoboj je bil praktično odločen. Slovenci so nato srečanje mirno pripeljali do konca, po golu Deana Bombača v 60. minuti pa je semafor kazal najvišjo prednost na tekmi - 33:24.

Tekmeca se bosta v nedeljo ob 18.00 pomerila še v Trbovljah.


Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Generalno gledano igra ni bila slaba, tudi pretok žoge je bil na današnji tekmi precej hiter, zato lahko rečem, da smo prvo pripravljalno tekmo oddelali pozitivno. Veseli me, da se je po poškodbi rame vrnil Darko Cingesar, ki je igral dokaj dobro. To je bil dober test naše reprezentance in zagotovo bo enako tudi na jutrišnji tekmi v Trbovljah, pred katero so Tunizijci zagotovo zelo nezadovoljni."

Gašper Marguč, najboljši strelec tekme: "Glede na to, da je bila to prva pripravljalna tekma v obdobju pred olimpijskimi igrami, mislim, da smo lahko s končnim rezultatom zadovoljni. V prvem polčasu smo se malce lovili, naredili preveč tehničnih napak, v drugem pa smo stopili na plin, dali nekaj golov iz protinapadov in povečali razliko. Morda so se Tunizijci nekoliko preveč ukvarjali s sodniškimi odločitvami in zato izgubili koncentracijo, mi pa smo to s pridom izkoristili in zasluženo zmagali."


PRIJATELJSKE TEKME

Maribor:
SLOVENIJA - TUNIZIJA 33:25 (15:14)

Slovenija: Blagotinšek 2, Henigman, Marguč 7 (3), Kavtičnik 2, Janc 6, Dolenec 3, Škof, Cingesar 4, Skube 2, Poteko, Miklavčič, Gaber 1, Zorman, Razgor 2 (2), Bombač 4, Lesjak.

Tunizija: Missaoui, Toumi 3, Tej 2, Maaref, Bannour 3, Maggaiz, Hajyoussef, Sanai 3, Boughanmi 4 (1), Saied, Hosni, Ben Salah, Hammed 2, Chouiref 3, Soussi 1, Jallouz 5

Sedemmetrovke: 5/6; 1/1

Izključitve: 8 min; 12 min


Trbovlje, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - TUNIZIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Koper, petek ob 18.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Opatija, torek, 26. julija:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Rokometaši v Mariboru premagali Tunizijo
Slovenci za uvod opravili s Tunizijo