Uroš Zorman je na prvenstvu staknil poškodbo zadnje lože, zaradi katere bo počival mesec dni. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Zorman je na prvenstvu staknil poškodbo zadnje lože, zaradi katere bo počival mesec dni. Foto: www.alesfevzer.com

"Prišli smo med osem, kar smo želeli. Za nekaj več pa potrebuješ malo sreče, širine, ki je mi tokrat nismo imeli. Zaradi poškodb je bilo veliko problemov znotraj ekipe. Niti na enem treningu nismo bili kompletni. Smo pa tisto tekmo, ki je bila najpomembnejša (proti Makedoniji, op. a.), odigrali tako, kot se pričakuje. To je bilo najpomembneje," je ocenil Zorman.

Niti en dan priprav v polni postavi
Spregovoril je tudi o vseh težavah, s katerimi se je Slovenija spopadala v pripravah: "Centralni blok niti en dan priprav ni bil skupaj. Dolenec je bil dva meseca brez tekem, dal je vse, da se je vrnil. Gaber je prišel na prvenstvo skoraj brez pogodbe, se je skregal s klubom. Levih bekov nismo imeli, Cehte je prišel dan pred tekmo z Makedonijo in dobro odigral. Ko je prišel, je bilo lažje. Skratka, imeli smo precej težav in nismo našli prave mešanice."

Bobu je bilo treba reči bob
35-letni organizator slovenske igre ni mogel mimo javne polemike z "nergači" po različnih spletnih forumih: "17 let sem v reprezentanci. Nabere se po teh letih. Sodu je izbilo dno, enkrat je bilo treba povedati. Za naprej ne bo več takšne galame, dogovorili smo se, da tega ne bomo več komentirali, ampak bobu je bilo treba reči bob. Vsak ima pravico do svojega mnenja - a jaz je pa nimam? Mislim, da lahko tako kot kapetan zaščitim ekipo."

Ne bom šel še nikamor
Zorman je za konec razveselil vse svoje "navijače" z napovedjo, da bi rad igral do olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru. "Še ne bom šel nikamor. Žal. Definitivno je bilo to moje zadnje svetovno prvenstvo. A kot sem že dejal, se bom poslovil, upam, da po olimpijskih igrah, seveda, če bo Bog zdravje dal. Nisem neumen, če ne bo šlo, ne bo šlo, ampak enostavno v tem trenutku še lahko marsikaj naredim," je sklenil Zorman.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Zorman: Nisem odigral tako, kot znam. To boli.
Poraz in 8. mesto SP-ja za slovo od Katarja
Zorman: Nisem odigral tako, kot znam. To boli.
Poraz in 8. mesto SP-ja za slovo od Katarja