Marcel Hirscher je slabo začel priprave na novo sezono. Foto: EPA
Marcel Hirscher je slabo začel priprave na novo sezono. Foto: EPA

Največjega avstrijskega športnega zvezdnika ta hip so po poškodbi s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Salzburgu. Tam so zdravniki po podrobnejših pregledih ugotovili, da operacija ni potrebna. Hirscher bo moral šest tednov nositi mavec, vsaj do sredine novembra pa ne bo mogel tekmovati.

Čeprav poškodba Hirscherja pomeni veliki šok pred začetkom nove sezone, katere vrhunec bodo zimske olimpijske igre prihodnjega februarja v Južni Koreji, pa je 28-letni Salzburžan poškodbo sprejel s humorjem. "Čas za počitek," je napisal na družbenih omrežjih, dodal pa je fotografijo, na kateri leži na napihnjeni blazini v bazenu z berglami. Na fotografiji pa je dobro vidna mavčna obloga, ki mu seže od prstov do skoraj kolena. "Naslednji smučarski dan mora še malo počakati," je napisal Hirscher na Facebooku, kjer je objavil video nesrečnega padca (pogledate si ga lahko spodaj).

Sezona svetovnega pokala se bo začela konec oktobra s tradicionalnim veleslalomskim uvodom v Söldnu.

Že 45 zmag
Hirscher je najboljši alpski smučar zadnjih nekaj let. Avstrijski as, specialist za slalomske in veleslalomske zavoje, je minulo sezono končal z rekordnim šestim zaporednim naslovom skupnega zmagovalca svetovnega pokala v alpskem smučanju ter z osvojenima malima kristalnima globusoma v slalomu in veleslalomu. Februarja, na svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu, je osvojil tudi zlati kolajni v slalomu in veleslalomu ter srebro v kombinaciji. Vsega skupaj je v svetovnem pokalu zbral že 45 zmag.

time for a break

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on Aug 17, 2017 at 6:29am PDT