Jason Lamy Chappuis je uspešno ubranil zlato medaljo, ki jo je pred dvema letoma osvojil skupaj s Sebastienom Lacroixom. Foto: Reuters
Jason Lamy Chappuis je uspešno ubranil zlato medaljo, ki jo je pred dvema letoma osvojil skupaj s Sebastienom Lacroixom. Foto: Reuters

Po skokih sta bila deveta. Pred 7,5-kilometrskim tekom sta imela minuto in 52 sekund zaostanka za vodilnima Francozoma Francoisom Braudom in Jasonom Lamyjem Chappuisom, ki sta vodstvo zadržala tudi po teku, pri čemer sta imela v boju za zlato medaljo veliko dela z nemško dvojico Johannes Rydzek/Eric Frenzel, ki je zaostala le 2,7 sekunde.

To je prvo zlato za Francijo na letošnjem SP-ju, ki pa ga je s padcem na zadnjem spustu ogrozil Chappuis. Vseeno je osvojil že svojo peto zlato kolajno na svetovnih prvenstvih. Tretje mesto je osvojila Norveška.

Slovenca sta razočarala. Že po skokih nista imela dobrega izhodišča, Jelenko je skočil 113,5 m, Berlot pa 116 metrov. "Katastrofa. Tako sem se mučil na mladinskem SP-ju 2009, ko sem bil še mladič. Moramo pogledati, kje smo ga 'usrali', in to popraviti. Razočaranje je veliko. Toliko treninga, toliko odrekanja, potem pa takšni rezultati," je bil v pogovoru za Val 202 kritičen Marjan Jelenko.

Braud in Chappuis sta skočila po 126 m in si pred tekom nabrala 11 sekund prednosti pred japonskima bratoma Akitom in Jošitom Watabejem. Po "prvem polčasu" sta bila tretja Nemca, ki sta tek začela z zaostankom 21 sekund.

Ekipna tekma:                         
 1. FRANCIJA (Braud, Chappuis) 38:31,6
 2. NEMČIJA (Rydzek, Frenzel)     +2,7
 3. NORVEŠKA (Moan, Klemetsen)    19,4
--------------------------------------
 4. FINSKA                      1:04,2
 5. ITALIJA                     1:18,7
 6. JAPONSKA                    1:25,7
 7. AVSTRIJA                    1:40,9
 8. ČEŠKA                       1:50,4
 9. ZDA                         1:59,9
10. SLOVENIJA (Berlot/Jelenko)  3:34,2