Strelski pohodi so v Cheyennu redki. Foto: AP
Strelski pohodi so v Cheyennu redki. Foto: AP
Dom Heritage Court ima 32 namestitvenih enot. Foto: AP

Kot je povedal Dan Long iz cheyennske policije, je bila ena žrtev ustreljena znotraj doma Heritage Court Apartments, dve pa pred njim.

Storilec, Larry Rosenberg, je po streljanju oborožen s pištolo in puško pobegnil, a ga je policija izsledila v poldrugi kilometer oddaljeni soseski. Ko so ga obkolili, se je ustrelil.

Kaj bi bil lahko motiv za Rosenbergovo dejanje, ni znano, naj pa bi priletnik v zadnjem času postal precej odsoten. "Začenjal je postajati vse bolj in bolj odsoten in odmaknjen, pritoževal se je nad domom in oskrbovanci in se vse bolj izoliral," je za AP povedala Margaret Rosso, katere mama, 80-letna Mary Eastman, je ena izmed oskrbovank doma.

Razburjal naj bi ga poker
Spet druge priče pravijo, da so Rosenberga razburjale zlasti nenehne partije pokra, ki so jih igrali v skupnem prostoru.

Eastmanova je povedala, da sta z Rosenbergom hodila skupaj po dvoriščnih razprodajah in da ga je videla pred streljanjem, šla nato po nakupih, ko pa se je vrnila, je naletela na prizorišče zločina.

Dom za starostnike Heritage Court ima 32 udobnih namestitvenih enot, v njih pa so nastanjeni oskrbovanci od 62. leta starosti.

Strelski pohodi so v Cheyennu, mestu s 60.000 prebivalci, redki, policija je lani obravnavala le šest umorov.