Ford c-max in grand c-max bosta na prve trge pripeljala v začetku prihodnjega leta. Foto: Ford
Ford c-max in grand c-max bosta na prve trge pripeljala v začetku prihodnjega leta. Foto: Ford

Petsedežnik c-max in njegov večji brat grand c-max, v katerem je dovolj prostora tudi za sedem sedežev, bosta po zagotovilih konstruktorjev ponujala še kakovostneje dodelano notranjost z več izboljšavami uporabne ravni, kot so prostornejše odlagalne površine, upravljanje z različnimi sistemi je poenostavljeno, sistem sync 2 pa omogoča boljšo povezljivost z drugimi elektronskimi napravami uporabnikov in spletom.

Med tehnološko naprednimi asistenčnimi sistemi pri Fordu izpostavljajo izboljšan sistem za parkiranje, ki lahko samodejno parkira tudi v pravokotno zarisana parkirna mesta in bedi nad vključevanjem v promet pri speljevanju s parkirnega mesta. Učinkovitejši je tudi sistem active city stop, ki pomaga pri izogibanju trčenjem v mestnem prometu do hitrosti 50 kilometrov na uro.

V ponudbo motorjev bodo že v začetku leta 2015, ko bosta c-max in grand c-max pripeljala na prve trge, uvrstili 1,5-litrski bencinski motor ecoboost s 150 KM ali 180 KM, napovedujejo pa tudi dizelsko različico 1,5 TDCi z močjo 95 KM ali 120 KM.