Francoski Renault podira rekorde pred nosom nemških tekmecev na njihovem terenu. Foto: Renault
Francoski Renault podira rekorde pred nosom nemških tekmecev na njihovem terenu. Foto: Renault

Nov rekordni čas vožnje serijskega – v zelo omejeni količini 250 primerkov - avtomobila s pogonom na prednji kolesi, je nadaljevanje dveh podobnih uspehov iz leta 2008 in 2011. Prvi rekordni čas je dosegel dirkalnik megane R26R in nato megane R.S. trophy, njun najnovejši naslednik pa očitno uspešno nadaljuje tradicijo.

Megane R.S. 275 Trophy-R je superšportnik z dvema sedežema, ki so ga izdelali na osnovi pred kratkim predstavljenega modela R.S. 275 Trophy. Dobil je nekaj dodatne opreme, a hkrati izgubil nekaj nepotrebnih delov, na primer zadnjo sedežno klop. Na koncu predelave je tako izgubil kar 101 kilogram teže.

Avtomobil ima vgrajeno serijski podvozje cup, diferencial z delno zaporo, 2-litrski motor z močjo 275 KM, izpušni sistem Akrapovič iz titana, nastavljive blažilnike Ohlins road&track z vzmetmi iz kompozita, dirkalni zavorni sistem in posebej prilagojene pnevmatike Michelin pilot sport cup 2.

Posnetek celotne rekordne vožnje v kateri je Laurent Hurgon za 14 sekund izboljšal rekord iz leta 2011, pa si lahko ogledate tukaj.