DeLonge (levo) je preostala člana skupine pustil na cedilu že leta 2004, ko se je odločil, da bi rad preživel več časa s svojo družino. Nato pa so se vsi trije posvetili samostojnim projektom. Foto: Reuters
DeLonge (levo) je preostala člana skupine pustil na cedilu že leta 2004, ko se je odločil, da bi rad preživel več časa s svojo družino. Nato pa so se vsi trije posvetili samostojnim projektom. Foto: Reuters
Blink 182
Po odmoru so se vrnili leta 2009 na podelitvi nagrad grammy - v vlogi podeljevalcev. Nato pa so se vrnili na koncertne odre. Foto: EPA
Blink 182
Barkerju se je še najbolj zamerila DeLongova odločitev. Bobnar je celo izjavil, da ne razume, zakaj so se Blinki znova združili po letu 2004. Foto: EPA

Zdaj že nekdanji član Blinkov trdi, da bi za ponovno združitev stare zasedbe potrebovali "le nekaj telefonskih klicev". Toda zgodba je veliko bolj zapletena, kot je rešitev, ki jo ponuja DeLonge. Trojica glavnih akterjev skupine se je na začetku leta znašla v javnem sporu. Kitarist in pevec Hoppus ter bobnar Barker sta po razhodu v pogovoru za revijo Rolling Stone pojasnila, da se je njun odnos z DeLongom zaostril, ko se pevec in kitarist ni prikazal januarja v snemalnem studiu.

DeLonge po besedah nekdanjih glasbenih kolegov ni želel izpolniti prihodnjih obveznosti, med njimi sta bili tudi snemanje novega albuma in pojavitev na tetovatorski konvenciji Musink, ki ga soorganizira prav Barker. Zato sta ga označila za "nespoštljivega in nehvaležnega". A DeLonge je ves čas vztrajal, da ni zapustil skupine.

"Za 5. januar smo rezervirali studio, 30. decembra smo prejeli elektronsko sporočilo od Tomovega menedžerja, da njegov varovanec nima nobene želje po snemanju in da se želi posvetiti drugim stvarem, ki so manj povezane z glasbo, zato skupino nepreklicno zapušča," je dejal Hoppus v pogovoru za Rolling Stone. Po poplavi elektronskih sporočil, ki so si sledila, je bil odločilen zapis DeLongovega menedžerja: "Tom. Je. Zunaj." Z istimi besedami se je DeLonge v elektronskem sporočilu poslovil od preostalih dveh članov leta 2004, ko so si Blinki vzeli odmor za nedoločen čas.

Na koncu "prijateljska ločitev"
Hoppus in Barker sta tokrat pevcu in kitaristu močno zamerila, da ni imel toliko poguma, da bi svojo odločitev sporočil po telefonu. "Mislim, da je samo potolčen, ker sva z Markom končno iskrena," je dejal v istem intervjuju Barker. "Vedno sva mu krila hrbet ... Ampak težko je to ponavljati za nekoga, ki je nespoštljiv in nehvaležen ter nima niti toliko jajc, da bi poklical svoja kolega in jima povedal, da ne bo več snemal z Blinki ali kar koli drugega," je bil oster Barker.

DeLonge se je na to odzval prek Instagrama in zapisal, da ni nikoli zapustil skupine. Po njegovih besedah se je dogovarjal glede nastopov z Blink 182 v New Yorku, ko so se pojavila "nenavadna" sporočila za javnost iz skupine.

Diskurz skupine se je maja spremenil, ko sta Barker in Hoppus izjavila, da sta se z DeLongom razšla v prijateljskih odnosih. Novo poglavje sta odprla s 'frontmanom' zasedbe Alkaline - Skibo in naznanila načrte za snemanje novega materiala. Toda zdaj je v zgodbo znova vstopil DeLonge, ki je namignil, da je pripravljen znova združiti moči z Blink 182.

Da ljubezen med njimi še obstaja, je pred kratkim potrdil tudi Hoppus. "Tom je bil moj najboljši prijatelj leta in leta. In samo pomislite, s koliko ljudmi, s katerimi ste bili prijatelji na koncu srednje šole in na začetku študija, ste še v stikih. Več kot dvajset let sva si delila iste kombije, avtobuse, letala in garderobe," je dejal Hoppus v podcastu Das Process. Medtem ko je Barker pred časom označil prve nastope brez DeLonga za "odličen občutek".

Produktivni DeLonge
Toda tudi DeLonge ne počiva in se posveča svojim projektom. Tako je pred časom naznanil izid štirih samostojnih albumov (po novici, da se razhajajo z Blink 182, je objavil tudi singel New World, s katerim je naznanil svojo novo glasbeno pot) in objavo petnajstih romanov - vse to še letos.