Eroiki se je v času obstoja rodilo že kar nekaj otrok, tako da v šali ne izključujejo možnosti, da bi čez kakšni dve desetletji postali kvartet ali kvintet. Foto: MMC RTV SLO
Eroiki se je v času obstoja rodilo že kar nekaj otrok, tako da v šali ne izključujejo možnosti, da bi čez kakšni dve desetletji postali kvartet ali kvintet. Foto: MMC RTV SLO
Eroika
December imajo že povsem zaseden z nastopi. Foto: MMC RTV SLO

Aljaž Farasin in Metod Žunec sta v spletni klepetalnici MMC-ja dobre volje odgovarjala na vaša vprašanja. Razkrila sta, da se fantje - poleg njiju je član Eroike še Matjaž Robavs - februarja odpravljajo čez lužo na ameriško turnejo, na kateri bodo na povabilo zdomcev obiskali Chicago, Cleveland, Minessoto in Toronto, za prihodnje leto pa načrtujejo kar tri nove albume.

Kaj sta še povedala Aljaž in Metod, si preberite tukaj.

Delavno bodo preživeli tudi skok v novo leto, saj bodo zabavali občinstvo v koprskem gledališču, pred tem pa jih bo mogoče slišati tudi v Postojnski jami, kjer bodo popestrili ogled živih jaslic. "Ta teren je za nas domač. Nekaj smo že snemali, stoječ na enem od stalagmitov, tako da ne bi smelo biti presenečenj. Tudi vreme je predvidljivo," sta se pošalila Aljaž in Metod.

"Stari se ne dajo"
Eroika velja za eno najbolj kakovostnih slovenskih skupin, a o drugih imenih na "sceni" ne govorijo slabšalno. "Mlade moči prihajajo, stare se ne dajo," sta odgovorila na vprašanje, kakšno je njuno mnenje o popglasbi pri nas.

Vsi trije radi tečejo
Njihov največji zaklad so seveda čudoviti glasovi, zato je zanje treba skrbeti. "Vsak dan oziroma čim več dni v letu je treba skrbeti za glas z različnimi upevalnimi vajami. Drugače pa ni posebnih omejitev pri gaziranih pijačah, športu v mrzlih sončnih dneh." Telesno kondicijo pa vzdržujejo s tekom. "Enkrat smo šli na Ljubljanski maraton, tudi tekli smo že skupaj, drugače pa vsak obvladuje svoj okoliš," sta razkrila Aljaž in Metod, ki prosti čas preživljata ob kuhanju, različnih športih, "pa tudi lenariti znamo kakovostno", sta bila iskrena.

In njuni sanjski dueti? Metod bi takoj zapel z Ianom Gillanom in Robertom Plantom, Aljaž pa z Lucianom Pavarottijem in Freddiejem Mercuryjem - če bi eksistenca to dopuščala, je dodal.