Pomemben del bazarja je dobrodelnost. Foto: Borut Živulović/BoBo
Pomemben del bazarja je dobrodelnost. Foto: Borut Živulović/BoBo
otroški bazar
Za otroke so pripravili najrazličnejše dejavnosti. Foto: Borut Živulović/BoBo
11. otroški bazar

Novosti, ki jih ponuja letošnji 11. otroški bazar, so program v Eksperimentalnem kotičku, Bazarkov športni park ter Bazarkova ustvarjalnica in bralnica, v kateri bodo gostovali pisatelji Andrej Predin, Milan Dekleva in Tatjana Pregelj Kobe. Nov pa je tudi Bazarkov športni park, ki bo ponujal različne športne discipline - med drugim plezalno steno, stezo za bovling, drsališče in kino.

"Otroci se bodo podali v najrazličnejše delavnice, plesne točke, se preizkusili v kotalkanju, drsanju in deskanju. Čakali pa jih bodo tudi številni tematski kotički ter zunanja ploščad s številnimi živalmi," je za TV Slovenija dejala predstavnica organizatorjev Lara Petkovšek.

Pestro dogajanje za starše
Poskrbljeno bo tudi za starše, ki bodo na stojnicah sejemskih ponudnikov lahko nabirali številne informacije in ideje.

Že tretje leto bo tako potekalo srečanje nosečnic in mladih staršev. O vzgoji bo predaval Marko Juhant, o otroških alergijah, povezanih s hrano, pa alergologinja Vesna Plevnik Vodušek. Prvič bo na bazarju potekala tudi delavnica prve pomoči za dojenčke, ki jo bo vodil reševalec in vodja projekta Reši življenje Tadej Cunder.

Prvič tudi poletno drsališče
Na zunanji ploščadi bo prvič v Sloveniji poletno drsališče s pravim ledom, tradicionalno pa se bodo predstavili še policisti, jamarji, potapljači, kinologi, gorski reševalci in gasilci.

Ministrica Anja Kopač Mrak je uradno odprla letošnjo prireditev, udeležila pa se je tudi okrogle mize na temo nekaznovanja otrok.

"Otroški bazar že od prvega leta skrbi za človekoljubne akcije. Letos bosta potekali kar dve - z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje bomo zbirali nove šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkejših družin. Druga pa je dobrodelna akcija z Olimpijskim komitejem Slovenije, kjer bomo na dražbo postavili številne rekvizite športnikov - med drugim boksarske rokavice Dejana Zavca in podpisan dres Anžeta Kopitarja," dodaja Petkovškova.

Na bazarju se bodo z nastopi predstavili tudi otroci iz vrtcev in osnovnih šol, obiskovalci si bodo lahko ogledali igrano predstavo Maša in Medved, Maček Muri ter baletno predstavo Ledena kraljica, zbrane pa bo s koncertom zabaval tudi Ribič Pepe.

11. otroški bazar