Še deset dni nas loči od slavnostne prireditve Viktorji 2014, na kateri bodo podelili nagrade za izjemne dosežke na slovenski medijski sceni. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Še deset dni nas loči od slavnostne prireditve Viktorji 2014, na kateri bodo podelili nagrade za izjemne dosežke na slovenski medijski sceni. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Viktorija Bencik in Bojan Emeršič (igralca)
Večer bo v svojem duhovitem slogu povezoval igralec Bojan Emeršič (na fotografiji z Viktorjev 2012 z ženo Viktorijo Bencik). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V kategoriji TV-osebnost so največ glasov prejeli voditelja Odmevov Rosvita Pesek in Slavko Bobovnik ter Jani Muhič, v kategoriji radijska osebnost se bodo pomerili Andrej Karoli z Vala 202, Blaž Švab in Denis Avdić. Za viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca ali skupino se bodo potegovali Jan Plestenjak, Modrijani in Tanja Žagar, med radijskimi postajami so največ glasov bralcev, poslušalcev in gledalcev prejeli Val 202, Radio 1 in Radio Aktual.

Med nominiranci v kategoriji voditelj informativne TV-oddaje so trije "ertevejevci" Igor E. Bergant, Marcel Štefančič in Slavko Bobovnik, v kategoriji voditelj zabavne TV-oddaje se bodo soočili "aritmična" Katarina Čas, Klemen Slakonja in Peter Poles. Med informativnimi TV-oddajami so nominirani Odmevi, Studio City in 24UR, v kategoriji zabavna TV-oddaja so v konkurenci Dobro jutro, Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas. In še otroška in mladinska TV-oddaja – nominirani so Firbcologi, Male sive celice in Ribič Pepe, celotna trojica domuje na Televiziji Slovenija.

Poleg viktorjev popularnosti in strokovnih viktorjev bosta po izboru uredništva podeljena tudi viktor za obetavno medijsko osebnost in najžlahtnejši med vsemi, viktor za življenjsko delo, ki ga je lani prejel Alfi Nipič.

Kot napovedujejo organizatorji, bodo letošnji Viktorji, ki jih bodo podelili v soboto, 18. aprila, še bolj osredotočeni na nominirance: slavnostni sprejem z uredništvom revije Stop in predstavniki organizatorja bo popoldne v Hotelu Piramida v Mariboru, nato se bodo nominiranci sprehodili po rdeči preprogi v SNG Maribor. Osrednjo prireditev s slavnostno razglasitvijo nagrajencev, ki jo bo krmaril igralec Bojan Emeršič in se bo začela ob 20.00, boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija in prek MMC-ja.

Družabne utrinke s poviktorske zabave z nomiranci, ki bo letos v Hotelu Habakuk, boste na naših spletnih straneh našli že dan po podelitvi.