Angela je prava transseksualka, ki je tekomovala na izboru za mis Španije. Foto: Reuters
Angela je prava transseksualka, ki je tekomovala na izboru za mis Španije. Foto: Reuters

"Sem kraljica z lastno lastno krono," je še povedala 23-letna lepotica. Njeno krono predstavlja to, da je postala mis Cadiza (Andaluzija) in s tem prva transseksualka, ki se je uvrstila na izbor za mis Španije.

Mladenka, ki bo Španijo predstavljala na izboru za mis Sveta, je Mireia Lalaguna iz Barcelone. Angela pa se ne obremenjuje s tem, da na tekmovanju ni zmagala, saj meni, da je najbolj pomembno, da širi ozaveščenost o enakopravnosti med ljudmi. "Zmagala sem na regijskem tekmovanju in še naprej se bom borila za to, da bomo videne in slišane," je povedala.

Angela je o svoji zgodbi, kako je postala ženska, odkrito govorila že od samega začetka. Povedala je, da se je že od nekdaj počutila drugačno: "To je del mene in ničesar ne mislim skrivati."

Kot otrok se je rada igrala s punčkami in doma je pri tem nikoli niso omejevali, se spominja. Pri enajstih letih je prvič slišala za transseksualnost, kmalu je začela s hormonsko terapijo, lani pa je prestala operacijo za spremembo spola. Zdaj se bori za to, da bi bili transseksualci bolje sprejeti med ljudmi in da bi jih bolje razumeli: "Družba ni navajena drugačnosti in zato sem o tem javno spregovorila. Tukaj sem, nisem čudak, samo moja zgodba je nekoliko drugačna," je še povedala Angela.