Čez približno pol leta se bo njuna družina povečala. Foto: Reuters
Čez približno pol leta se bo njuna družina povečala. Foto: Reuters

Catherine, ki je pred kratkim razkrila, da po prvorojencu Georgeu, ki je julija dopolnil eno leto, znova pričakuje naraščaj, bi morala na Malto odpotovati v okviru praznovanja ob 50. obletnici neodvisnosti te majhne otoške države, a še vedno jo muči huda slabost.

"Vojvodinja Cambriška ta konec tedna ne bo obiskala Malte. Nadomestil jo bo vojvoda Cambriški," so uradno sporočili z britanskega dvora.

Prvič sama na pot
Odkar so v začetku septembra potrdili, da je priljubljena Kate drugič noseča, je v javnosti ni bilo videti. Potovanje na Malto bi moralo biti njeno prvo uradno potovanje v tujino, ki bi ga v imenu kraljice Elizabete II. opravila sama v vlogi vojvodinje.

Kate je imela težave s slabostjo že med nosečnostjo s princem Georgeem, zaradi česar je morala nekaj dni preživeti tudi v bolnišnici.

George, prvi otrok slavnega para, se je kot tretji v vrsti za britanski prestol rodil 22. julija lani. Novi dojenček bo četrti v vrsti za prestol in bo Williamovega mlajšega brata Harryja potisnil nižje po lestvici, in sicer na peto mesto.

Hyperemesis gravidarum, latinsko ime za akutne slabosti med nosečnostjo, prizadene približno vsako 200. nosečnico. Gre za hujšo obliko slabosti v nosečnosti, ki vključuje ponavljajoče se bruhanje, dehidracijo, utrujenost in vrtoglavico, v nekaterih primerih pa je potrebna tudi hospitalizacija. Tokrat za Catherine skrbijo zdravniki kar na domu v Kensingtonski palači.