Jamie Hince in Kate Moss sta se poročila v petek. Foto: EPA
Jamie Hince in Kate Moss sta se poročila v petek. Foto: EPA

37-letna manekenka in modna oblikovalka si je za poročno potovanje izposodila okoli 33 metrov dolgo jahto svojega nadrejenega, lastnika modnih trgovin Topshop, sira Philipa Greena, ki je vredna okoli 10 milijonov funtov.

Z možem zdaj krožita po Sredozemlju, na jahti pa jima družbo dela "le" osebje z zasebnim kuharjem na čelu. Milijonar je sveže poročenemu paru jahto Lionchase odstopil za dva tedna.

Kot je znano, je nekdanja supermanekenka, ki se zdaj bolj posveča oblikovanju, s članom rockzasedbe The Kills v zakonski stan skočila v idiličnem angleškem gričevju Cotswolds. Nevesta je nosila obleko s podpisom Johna Galliana, njenih 15 družic, med katerimi je bila tudi Katina prikupna osemletna hči Lila Grace, pa je oblekla Katina dobra prijateljica Stella McCartney.

Med svati so britanski mediji opazili tudi Lily Allen, Juda Lawa, Sadie Frost, Jade Jagger in Meg Mathews. Za glasbo na praznovanju s 300 povabljenci, ki je trajalo ves konec tedna in so ga britanski tabloidi poimenovali kar Mosstock, so poskrbeli tudi Iggy Pop, Beth Ditto, Snoop Dogg in Carl Barat. Domačinom sta se Kate in Jamie za ves hrup in naval medijev, ki sta ga povzročila, oddolžila tako, da sta vsakemu gospodinjstvu dala dostaviti steklenico šampanjca Moet.