Kate Moss je kljub za model že resnično zrelim letom (42) še vedno izjemno iskana v modnem svetu, je tudi nosilka rekorda z največ naslovnicami britanske revije Vogue. Foto: AP
Kate Moss je kljub za model že resnično zrelim letom (42) še vedno izjemno iskana v modnem svetu, je tudi nosilka rekorda z največ naslovnicami britanske revije Vogue. Foto: AP

Potem ko je letos po 27 letih zapustila agencijo Storm Models, Mossova za Business of Fashion razkriva, da sama ne bo iskala le vzhajajočih modelov, ampak bo pod svoje okrilje vzela tudi igralce in pevce. "Nočem le lepih ljudi, hočem takšne, ki želijo peti in plesati in igrati - želim ustvarjati zvezde," je povedala 42-letna modna ikona, ki je tudi sama že kdaj zapela, med drugim v komadu La Belle et la Bete zasedbe Babyshambles njenega nekdanjega partnerja Peta Dohertyja.

Kate Moss je na newyorškem letališču JFK odkrila Sarah Doukas, ustanoviteljica agencije Storm, pri kateri je Kate nato ostala vso svojo kariero. Zdaj se jo je odločila zapustiti, ker se počuti, da je odrasla in želi početi še kaj poleg manekenstva, čutila je, da je napočil čas, da razpre krila: "Za njih bi bila vedno mala Kate, ki so jo poznali od 14. leta. Bilo je tako, kot bi odšla od doma. Morala sem oditi in bili so zelo razumevajoči."

Kate Moss poleg omenjenega poslovnega podviga načrtuje tudi razširitev svoje znamke na več področij. Med drugim je na začetku leta predstavila kolekcijo v sodelovanju s francosko znamko Equipment, najbolj znane po svilenih srajcah, ki so sinonim za francoski šik, v preteklosti pa je večkrat sodelovala z velikanko britanske ulične mode Topshop.

Nova agencija Mossove ima že odprt uporabniški račun na Twitterju in Instagramu, čeprav je Kate sama znana po tem, da se družbenih omrežij ogiba v velikem loku.