Srečna in poročena. Foto: Hello
Srečna in poročena. Foto: Hello
Nasmeh in pozdrav za vse radovedneže. Foto: Reuters

Fotografij iz beneškega Canale Grande, po katerem so zvezdniki hiteli s taksiji, ni manjkalo, zaljubljenca sta skupaj s svojimi slavnimi svati - med njimi so bili pevec skupine U2 Bono, Matt Damon, Bill Murray, Ellen Barkin, John Krasinski z Emily Blunt, Cindy Crawford z možem Randejem Gerberjem - celo veselo pozirala fotografom, navzočnosti sedme sile pa niso nikakor želeli na poročnem obredu.

Par je celo svate prosil, naj svoje prenosne telefone pustijo doma, da bi tako preprečili, da bi se mediji dokopali do tako zaželenih fotografij poroke. Čeprav se je govorilo, da je vojno za fotografije dobil Vogue, se je na koncu izkazalo, da je več ponudila britanska revija Hello v sodelovanju z ameriško revijo People.

Revija je prvo fotografijo s poroke pokazala danes, razkrivajo pa še, da je Amalino poročno obleko izdelal Oscar de la Renta, in ne Alexander McQueen, kot se je sprva govorilo. Več podrobnosti s poroke bo znano od jutri naprej v najnovejši številki, v kateri bo kar 40 strani posvečeno poroki hollywoodskega igralca in britanske odvetnice.

Clooney in Alamuddinova naj bi denar od fotografij dala v dobrodelne namene, še vedno pa ni znano, koliko je Hello odštel za fotografije. "Ponosen in počaščen sem, da je George Clooney s svojo novo ženo izbral Hello, da bo delil fotografije s poroke z našimi bralci," je povedal urednik revije Eduardo Sanchez.

Reviji Hello je sicer uspelo odkupiti tudi fotografije s poroke igralcev Brada Pitta in Angeline Jolie - pred leti so za 14 milijonov dolarjev odkupili tudi fotografije dvojčkov igralskega para, pa tudi s poroke teniškega igralca Novaka Đokovića in njegove Jelene.